Mai sunt câteva zile până la Neversea. Sean Paul le-a cerut organizatorilor o ceapă

Data publicarii: Luni 01 Iulie 2019, 19:14

La malul mării a început numărătoarea inversă până la cel mai aşteptat festival: Neversea. 

De joi, vor ajunge pe litoral sute de mii de turişti, români şi străini, pentru 4 nopţi de distracţie. Autorităţile au luat măsuri drastice de securitate, iar participanţii vor avea linii speciale de transport în comun. Între timp, organizatorii festivalului încearcă să satisfacă cele mai neobişnuite cereri, venite din partea artiştilor.

Chiar dacă festivalul începe joi, în Constanța au fost luate deja primele măsuri de securitate. În perimetrul festivalului, accesul cu maşina este permis doar riveranilor iar pentru turiştii romani şi străini au fost stabilite linii speciale cu mijloacele de transport în comun. 

Bogdan Niță, director RATC Constanța: "Avem o linie dedicată pentru Neversea, o linie care va pleca din Mamaia şi va opri în toate staţiile de pe parcurs şi va ajunge în portul Tomis. Este o linie care va avea o frecvenţă diferită ziua şi noaptea. "

La rândul lor, jandarmii anunţă că - la intrarea în zona festivalului - vor fi făcute controale severe. 1700 de angajaţi ai Ministerului de interne vor intra în dispozitiv.

Colonel Liviu Uzlau, Șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române: "Să încerce să nu vină cu bagaje voluminoase pentru că nu le vom permite accesul şi să se conformeze normelor de convieţuire socială, să nu uităm că totuşi este o manifestare publică."

Daniel Gheorghe Popă, inspector şef ISU Constanța: "O să avem pe timp de noapte între 9 şi 12 medici, care vom lucre în punctele medicale avansate plus asistenţi medical de la UPU. În medie o să fie 100 de persoane noaptea, pe timpul nopţii "

Şase scene au fost pregătite pentru cei 200 de artişti care vor încânta publicul în cele patru zile, iar cea principală are dimensiuni impresionante.  

Edy Chereji, director comunicare Neversea: "Este o scenă mult mai mare, are o înălţime de 25 de metri şi o deschidere de peste 90 de metri. Ne aşteptam să avem peste 50.000 - 55.000 de oameni în fiecare zi, asta înseamnă peste 230.000 de oameni în cele 4 zile".

Între timp, cei care au grijă de artişti încearcă să le îndeplinească toate dorinţele.

Ioana CherejiI, PR Neversea: "Sean Paul îşi doreşte o ceapă, n-a specificat de ce, pentru ce şi nici ce fel de ceapă, albă, roşie, de apă, verde sau de alte nuanţe. Aşadar îi vom pregăti toate felurile de ceapă pe care le avem în România, ca să nu avem problem şi să-şi aleagă. Jessie J îşi doreşte atât în camera de hotel, cât şi în backstage un table make-up room, cu personal, bineînţeles. Steve Aoki, aşa cum ştiţi îşi doreşte cele 12 torturi "

În cazul în care nu aveţi cazare, hotelierii vă sfătuiesc să mergeţi spre nordul litoralului, dar şi în staţiuni din sud.

Aurelian Marian, reprezentant hotel: "Sută la sută e gradul de ocupare la noi în hotel, cât şi în marea majoritate a hotelurilor din Constanta şi Mamaia, încă se mai găsesc locuri dar trebuie căutate cu mare atenţie "

Organizatorii au anunţat că peste 5000 de persoane lucrează ca totul să iasă ca la carte la festivalul Neversea.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies