CAMERA ASCUNSA. Asa arata un hotel de pe litoral in pozele de prezentarea. Surpriza pe care o gasesc insa turistii

Data publicarii: Luni 27 Mai 2013, 19:05

Vara e aproape, iar valurile ne imbie la o baie de vis. Dar ca toate acestea sa devina amintiri placute, mare grija la ofertele, mult prea atragatoare, de pe litoralul romanesc. Altfel, va ratati vacanta, in camere mici, fara aer conditionat sau frigider, cu pereti mucegaiti si mobilier de 40 de ani.

Patronii recunosc faptul ca unitatile de cazare n-au mai fost renovate, de dinainte de 1989, insa sustin ca modernizarea ar aduce de la sine si cresteri de pret. In aceasta situatie sunt unele hoteluri de 2 stele din Eforie Sud, Neptun, Olimp sau Saturn.

Profitand de faptul ca sunt amplasate aproape de mare, pe langa unitati in care s-au investit foarte multi bani, proprietarii au aplicat o strategie inselatoare, prin care vor sa isi atraga clientii cu preturi mai mult decat tentante.

La o simpla cautare pe internet, gasim fotografii atractive, cu incaperi spatioase, curate si luminoase, la doar 85 de lei pe zi. Nicaieri nu se precizeaza insa ca aceste unitati de cazare nu au mai fost renovate de zeci de ani.

Iar turistii care ajung aici, cautand ofertele verii, cu preturi care sunt si cu 30% mai mici decat in alte hoteluri, vor ajunge sa regrete ca nu au dat un ban in plus.

La un hotel din statiunea Eforie Sud, unde oferta pe internet se anunta limitata, rezervarile au inceput deja, dar locul nu a fost deschis nici macar pentru curatenie.

Si in Neptun-Olimp, cele mai multe camere au ramas incremenite in timp. Costa 85 de lei pe noapte. Pe site-urile agentiilor care promoveaza destinatia gasim fotografii atragatoare, insa realitatea este alta.
 
 "-Aici e mobilier vechi standard...
-Si baia nu e renovata...
-Nu !"
 

La cativa pasi, la 2 stele, platiti pentru unul si stati doi, cu doar 900 de lei - 5 nopti. Beneficiati de toate cele 3 mese.
 
"-Aici e stricat dusul. Nu e reparat inca.
-Cam de cand nu a mai fost renovate hotelurile acestea ?
-Cred ca de cand s-au facut ele, de cand s-au construit !"


Cei care administreaza complexul ne spun ca la asemenea pret, turistii nu ar trebui sa aiba asteptari mari.

"Turistii au asteptari foarte clare la pretul acesta.
-Adica dau bani putini si se asteapta la putin?
-Bineinteles ca se asteapta sa aiba o cazare cat de cat civilizata la banii acestia, dar nu se asteapta nimeni sa fie la 4 stele."

 
In statiunile din sudul litoralului, doar 30% dintre hoteluri au fost renovate. Dovada sunt si comentariile oamenilor care si-au petrecut aici vacanta de anul trecut. 
 
Autoritatile din Mangalia spun ca tot ce pot face este sa ii amendeze pe proprietari daca exteriorul cladirilor este deteriorat.

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 22°C
Constanta
Aer 22°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 23°C
Neptun
Aer 23°C
Modifică setările cookies