Noua moda in materie de distractie pe litoral: petreceri pe iaht, in largul Marii Negre. Cat te costa o asemenea experienta

Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2015, 18:42

Daca vreti sa va simtiti pe litoralul nostru ca in Ibiza sau Mykonos, luati-va prietenii si mergeti la o petrecere pe iaht. Conceptul a fost adus din insulele din Mediterana si Egee, celebre pentru chefurile faimoase, care atrag an de an mii de turisti din intreaga lume.

Urmand acest exemplu, si la noi se organizeaza petreceri ca in club pe iahturi luxoase, unde DJ-ei renumiti pun muzica, iar participantii se pot racori cu bauturi reci sau cu o baie in mare. Preturile nu sunt de speriat, iar la o astfel de petrecere, in functie de marimea iahtului, pot merge pana la 200 de oameni.

La aceasta petrecere, 80 de tineri s-au distrat timp de 6 ore, in largul marii Negre. S-au imbarcat de la pasarela din Mamaia pe un iaht cu doua punti, lung de aproape 20 de metri, care poate starni imaginatia oricarui iubitor de mare. Punctul forte al petrecerii a fost insa muzica.
 
Andrei Tanase, organizator: "Altii si-au dorit foarte mult sa inoate in largul marii, iar altii au venit doar pentru muzica, pentru DJ si efectiv pentru atmosfera. Doi prieteni de-ai mei care sunt DJ au venit si au pus muzica la aceasta petrecere in tandem si prin rotatie, bineinteles muzica de vara pentru o atmosfera cat mai reusita."
 
Turist: "Prima oara cand am auzit de petrecerea asta am zis de ce nu ca e altceva. Acolo le ai pe toate: esti pe o barca, ai muzica, te bucuri si de mare, poti sa sari si in apa, te distrezi cu prietenii."
 
In timp ce muzica rasuna, iahtul i-a plimbat pe petrecareti spre nordul statiunii Mamaia, dar si in zona cazinoului din Constanta. Atmosfera s-a infierbantat la barul special amenajat pe iaht, iar petrecaretii s-au racorit cu bai in mare. Cand le-a fost foame, au gasit un bufet suedez cu gustari reci si fructe.
 
Aceeasi reteta, o alta petrecere. Organizatorii si-au facut incalzirea cu un astfel de chef, vara trecuta. Anul acesta, anunta o petrecere grandioasa, cu 140 de participanti - 70 de baieti, 70 de fete - cu varsta de peste 21 de ani. Sapte ore va tine distractia pe iaht. Biletul costa 150 de lei de persoana, din care 50 de lei bonuri de consumatie.
 
La o astfel de petrecere, invitatii sunt sfatuiti sa se imbrace lejer, in haine vaporoase, iar fetele sa evite tocurile.
 
Roxana Neagu, organizator: "Muzica este asigurata de un DJ foarte cunoscut, bauturile sunt foarte usoare: vin spumant, vin rose. Plecarea este dupa amiaza, intoarcerea undeva pe la 11 seara. Cererea este foarte mare, era momentul sa se faca astfel de lucruri si la noi."
 
Daca va doriti mai mult de o petrecere, puteti sa va planificati vacanta pe iaht, dar este recomandat sa ocoliti Marea Neagra, recunoscuta pentru capriciile ei. O saptamana in Mediterana va poate costa 400 de euro in Grecia, in extrasezon, si pana la 700 de euro in Sicilia, in plin sezon. Vorbim de un iaht pe care pot dormi pana la 10 persoane, iar in pret este inclus si cel care conducea ambarcatiunea. Daca va doriti ceva excentric, puteti sa inchiriati un iaht in Thailanda, care costa aproximativ o mie de euro, in perioada aprilie - noiembrie.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies