250.000 de turisti pe litoral in acest weekend. Oamenii s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a prinde un loc pe plaja din Mamaia

Data publicarii: Vineri 08 August 2014, 19:41

A inceput nebunia pe malul marii. Aproape 250.000 de turisti sunt in acest moment pe litoralul romanesc. Cea mai aglomerata statiune ramane Mamaia, unde inca de joi nu mai era liber niciun loc de cazare. Perfect adevarat. Vineri, pe plaja, oamenii stateau ca sardelele. 

Turistii, mai putin pretentiosi, s-au instalat in sudul litoralului, la Costinesti, Neptun si Vama Veche.  Nici nu a apucat soarele sa apara pe cer ca plajele erau deja intesate.

Unii, veniti in grup, au ales ca doar unul dintre ei sa se sacrifice.

Reporter: Cat v-ati chinuit sa gasiti un loc ? 

Turist: L-a tinut colega, de aia avem prieteni sa ne ajutam. 

Reporter: Colega a venit mai devreme sa va tina loc? 

Turist: Da, da, da, pentru asta dam o cafea.

La pranz, doar cei cu nervii tari si-au mai pus problema sa caute un coltisor.  Asta dupa ce au transpirat inainte in parcarile aproape blocate. 

Romanii porniti pe drumul sudului au dat peste ambutaiaje din care au reusit sa iasa abia dupa cateva de nervi. Cand intr -un final au ajuns pe plaja mult visata era plina. Niste turisti din Braila vor apela la ultima solutie: dormitul pe plaja. 5 ore au cautat cazare.

Printre petrecareti, Mihaela e un pic abatuta pentru tocmai azi e ziua ei de nastere. Ca sa ii treaca supararea, amicii ei i-au adus un lautar sa-i cante "La Multi Ani", a fost nefericita, insa. "Toata lumea m-a refuzat astazi la hotel", a marturisit ea.

Dezamagitii spun ca se mai gandesc daca la anul vor mai veni chiar in mijlocul sezonului la mare.

"Am fost si anul trecut tot in aceasta zona si am constatat ca anul acesta este extraordinar de plina plaja. Mamaia deja a devenit o statiune inchisa, nu mai exista locuri", a spus o turista.

Meteorologii au anuntat cod de canicula pentru sud-estul tarii si pentru intreaga zona a litoralului. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies