300.000 de turisti pe litoral, in cel mai aglomerat weekend din acest sezon. "N-am gasit cazare, azi noapte am dormit in masina"

Data publicarii: Sambata 08 August 2015, 18:48

Se estimeaza ca 300.000 de turisti sunt in aceste zile la mare si aproape fiecare plaja a devenit un furnicar inca de dimineata. Cine nu s-a trezit la prima ora, nu a mai gasit nici sezlong si nici macar un loc pe nisip, langa apa, unde sa isi aseze prosopul.

In ciuda vantului puternic si a marii furtunoase, oamenii s-au bucurat de vacanta, in cel mai aglomerat weekend din aceasta vara.

Imaginile surprinse sambata la Costinesti ne amintesc de vederile din anii '70, devenite acum istorie, cand romanii nu aveau posibilitatea sa-si petreaca vacanta pe alte tarmuri decat al nostru. Zeci de mii de tineri au ales sa-si petreaca macar cateva zile intr-una dintre statiunile cele mai accesibile de la noi. Au nimerit insa in mijlocul celui mai aglomerat weekend din ultimele veri.

Doua tinere impart acelasi sezlong, pentru ca a fost singurul pe care l-au gasit liber. Nu le place aglomeratia, dar recunosc ca distractia din cluburi compenseaza acest mic neajuns.

Turiste: Plaja si distractie diseara. Am vazut baieti frumosi. Merita sa venim la Costinesti.

Reporter: Cum ar trebui sa fie un barbat sa va atraga atentia? 

Turiste: In primul rand, brunet, cu barba, sa aibe 2-3 muschiuleti pe acolo bine pusi si sa aiba ceva sus, la mansarda.

Un tanar a muncit un an pentru vacanta de vara, iar bugetul a fost clar stabilit de la inceput.

Reporter: Cate zile stai?

Tanar: 5-6.

Reporter: Care este bugetul?

Tanar: 20 de milioane.

Reporter: Cat te mai costa si cazarea?

Tanar: Vreo 5-6-7 milioane.

La Eforie Nord, aceeasi aglomeratie. Mergem mai departe, spre Mamaia, cea mai cautata statiune din acest weekend. Turistii care au riscat si au plecat de acasa, fara sa-si faca o rezervare la hotel sau la pensiune, au avut parte de surprize neplacute.

"Foarte greu am gasit cazare. Am fost pana la Eforie, prin Venus, pe la Mangalia, nu am gasit, ne-am intors in Mamaia. Mi-a luat cam 7 ore sa gasesc ceva si am facut vreo 120 de kilometri cu masina", spune un turist.

"Am gasit cazare abia azi dimineata. Azi noapte am dormit in masina", spune altcineva.

In acest weekend, pe litoral sunt peste 300.000 de turisti.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies