80.000 de turisti au fost pe litoral in primul weekend din septembrie. "La cum se anunta vremea, vom petrece Craciunul aici"

Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 18:25

Si ce daca suntem in septembrie, la mare este numai bine. Sambata, pe litoral, s-au inregistrat 32 de grade Celsius, iar apa marii a fost perfecta. In aceste conditii, peste 80.000 de turisti au lenevit fericiti pe nisip si s-au felicitat ca au ales aceasta perioada, in care preturile au redevenit decente.

In Mamaia, la orele pranzului, pe nisip, dar si in valuri era aglomeratie ca in plin sezon. Miile de turisti au profitat de reducerile de preturi si si-au programat special concediul in extrasezon.
 
"Nu este aglomeratie, plaja este ok, vremea - frumoasa, preturile sunt chiar foarte bune fata de sezon, foarte bune", spune un turist.

Oamenii si-au ocupat timpul cum s-au priceput: fie o baie in apa marii, fie lenevind mai toata ziua pe sezlong. Vremea aproape caniculara a fost si pe sufletul administratorilor de plaja sau de terase care fac afaceri frumoase, desi azi-maine cad frunzele.

Paul Marin,  administrator plaja: "Am schimbat calendarul, nu mai suntem pe 5 septembrie, suntem pe 36 august."

Tiberiu Vlad, administrator terasa: "Sunt palcut surprins de vara asta. Nu o pot descrie in cuvinte... foarte misto. La cat de frumos e si o sa fie, o sa sun niste prieteni sa-mi aduca un pom de Craciun, beteala... La cum se anunta vremea, cred ca o sa facem Craciunul pe aici. "

Duminica, litoralul se va afla sub o avertizare cod galben de canicula. Asadar, nu uitati de cremele protectoare.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies