Zeci de salvamari supraveghează plajele din Mamaia, în a doua zi de Rusalii. Prețurile pentru un șezlong

Data publicarii: Luni 28 Mai 2018, 13:27

E atmosferă de vacanţă pe litoral în a doua zi de Rusalii şi cu toate că bate vântul cu putere, turiştii au ieşit la plajă.

Totuşi, sunt mai bine de 48 de ore de când salvamarii au arborat steagul roşu pe toate plajele, ceea ce înseamnă că scăldatul este strict interzis, din cauza curenţilor puternici şi a valurilor mari. Din păcate, sfaturile celor care veghează la siguranţa turiştilor sunt de multe ori nerespectate: cinci oameni au fost scoşi la limită din apă. 

Aproximativ 60 de salvamari supraveghează plajele din Mamaia în aceste zile, însă numărul lor va crește în zilele următoare până la 100.

Toate beach barurile s-au deschis, iar turiștii au posibilitatea să-și cumpere orice doresc. Prețurile șezlongurilor pornesc de la 10 lei și ajung până la 50 în zona de nord. 

Pe litoral, steagul roşu este arborat de câteva zile, dar mulţi nu ţin cont de el. Salvamarii patrulează în larg cu sky-jeturile şi îi întorc la mal pe cei care se pun singuri în pericol. La malul mării, vântul a suflat cu până la 40 de kilometri pe oră, iar luni va prinde şi mai multă putere. 

Salvamarii spun că, pe o asemenea vreme, riscul de înec este maxim. 

Sunt şi turişti care au profitat şi au înălţat zmeiele în larg. Cine nu s-a dat cu zmeul a făcut plajă. În Mamaia, şezlongurile se închiriază cu preţuri între 20 şi 40 de lei - în funcţie de zona unde sunt amplasate. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies