A început "Litoralul pentru toţi", dar unele staţiuni sunt încă în şantier. "Faci entorsă până la plajă"

Data publicarii: Joi 30 Mai 2019, 19:30

Vă este dor de mare? Acum este momentul să daţi o fugă pentru că a început programul "Litoralul pentru Toţi". 

Aproape toate hotelurile de pe litoral au acum tarife de extrasezon, mai ales pentru sejururile de 5 sau 6 nopţi. La 3 stele, în Eforie, turiştii sunt întâmpinaţi cu oferte speciale.
 
Dana David hotelier: "Avem ofertă şi cu mic dejun inclus care este bufet suedez la 840 de lei pentru două persoane un pachet de şase nopţi de cazare, inclusiv beneficiază de piscină, loc de joacă pentru copii cu programe speciale."
 
Camelia Ciurea, manager agenție de turism: "Pentru cei care mai au tichete, voucherele de vacanţă sunt oferte până în 15 iunie, cazare cu all inclusive doar persoane 1450 de lei."
 
Staţiunea Eforie Nord nu pare însă pregătită pentru acest sezon. Încă se fac lucrări de infrastructură, bulevardul principal este blocat, iar drumul până la faleza este plin de pietre. 
 
"Ca să ajungi la plajă sunt numai pietre, gropi, trebuie să aveţi grijă la glezne, efectiv faceţi o entorsă, nu este lumina dacă vreţi să vă duceţi seară pe plajă, nu sunt aprinse becurile”, spune o turistă 
 
„E la nivel de 2005! Am văzut că se lucrează, deci în timp o să ajungă unde trebuie”, crede un turist. 
 
Mamaia în schimb  este curată, beach barurile şi restaurantele sunt  deschise, iar preţurile încă rezonabile. Cei care îşi doresc să beneficieze de regim ultra-all-inclusive, plătesc pentru o săptămână 2.400 de lei. 
 
Pentru 1 iunie pentru o noapte sau două pentru weekend, tarifele sunt 200-220 de lei pe cameră dublă cu mic dejun.
 
Meteorologii anunţa că pe litoral se vor înregistra 24 de grade celsius în aer şi doar 19 în apă.
 
Dacă tot ajungeţi la mare în această perioadă - mai puţin aglomerată - este momentul potrivit să încercaţi şi sporturile de apă. Sunt deschise mai multe baze nautice, atât în Constantă, unde ne aflăm noi, cât şi în Mamaia. De exemplu, pentru o oră de paddle, cu tot cu instructor, veţi plăti 50 de lei.
 
Şi nu sunt singurele reduceri. Acum şezlongurile costă în medie 15 lei pe zi, pentru că suntem în extrasezon. Iar dacă veniţi cu bicicleta pe unele plaje, nu veţi plăti păturile. În ceea ce priveşte distracţia nocturnă,  în acest weekend vor fi petreceri peste tot.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies