A început programul "Litoralul pentru toți". Turiștii pot veni la mare și cu tichetele de vacanță

Data publicarii: Miercuri 28 August 2019, 18:25

Tichetele de vacanţă pot fi folosite și pentru programul "Litoralul pentru toți", care a început deja. Cei care vor să stea o săptămână la mare cu bani puțini vor găsi vreme frumoasă și prețuri reduse. Singura problemă ar fi numărul limitat de camere libere, chiar și la hotelurile incluse în program. 

Programul "Litoralul pentru toţi" se adresează turiştilor cu venituri mici, care nu îşi permit să vină la mare în plin sezon estival. Dar, pentru că vacanţa de vară este mai scurtă, s-au făcut mii de rezervări până când începe şcoala, aşa că o cameră la hotel sau la pensiune e greu de găsit. Cei mai câştigaţi sunt angajaţii care mai au  tichete de vacanţă. 
 
Reporter: "Ce faceţi dumneavoastră cu voucherele de vacanţă?" 

Turistă: "Vacanţa la mare am preferat marea." 

Reporter: "Cam câte zile v-ar ajunge doar voucherele?" 

Femeie: "Cred că maxim o săptămână. Pentru o săptămână la mare cred că sunt cam la limită, 1400."

Camelia Ciurea, operator turism: "Îşi pot achiziţiona un sejur pe acest program, Litoralul pentru toţi. De diferenţa de bani pot opta pentru servicii de masă." 

Liliana Adam, şef recepţie hotel: "În această perioadă preţurile au scăzut considerabil, durata unui sejur de o săptămână ajunge undeva la 800 de lei la noi la un hotel de trei stele unde primim de asemenea şi vouchere de vacanţă. Cu aceşti bani stau aproximativ două săptămâni."

Reporter: "Despre preţuri ce ne puteţi spune?" 

Valentina: "Noi am mai fost şi în luna iunie şi comparativ cu luna iunie asta am constatat o uşoară scădere."
 
Potrivit hotelierilor, pentru anul acesta au fost acordate tichete de vacanţă în valoare de 223 de milioane de euro, de aproape opt ori mai mult faţă de anul precedent. Peste trei sferturi dintre tichete au fost folosite pe litoralul românesc şi în Delta Dunării. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies