A început sezonul de kite surfing pe litoral. Reacția unui turist străin, venit prima dată în România

Data publicarii: Sambata 08 Septembrie 2018, 17:45

Pe litoral, soarele blând îi răsfață pe cei care și-au prelungit vacanța. Iar de la jumătatea lunii, când începe sezonul sporturilor de apă, vor veni alți turişti. Marea se liniștește și vântul este perfect pentru plimbările cu placa sau kite-ul.

Pe plajele de la Marea Neagră, mii de turişti se bronzează încă sub soarele arzător. Printre ei sunt şi practicanţii de sporturi extreme.

Ioan Picu, administrator plajă: „Vremea pentru kite surfing de abia acum începe, vine sezonul vântos, ne ajută şi temperatura. Vântul se pune, suntem foarte foarte fericiţi de acum încolo începem și noi activitatea de sport."

Adrian Constantinescu, kiter: „Este o senzaţie de libertate în primul rând, fiind un sport individual eşti tu cu tine, acolo. Este o senzaţie foarte mişto, nu auzi decât vântul valurile, este foarte - foarte relaxant şi asta la o plimbare, să zic aşa, de duminică."

 Lewis Crathern, kiter: „Este prima mea călătorie în România şi sunt foarte impresionat de plaje, este prielnic pentru kite. Îmi place vântul puternic şi sunt foarte norocos să fiu aici."

 La rândul lor comercianţii, şi-au adaptat ofertă pentru nouă categorie de turişti.

 Vânzător: „Avem un smoothie foarte special din zmeură. Știţi că zmeura pentru sportivi este foarte bună, mai facem fresh-uri din mandarine, cu mentă şi când avem nevoie de energie avem aici cafea super bună."

 Chiar dacă pare ultimul weekend mai aglomerat pe litoral, cei care preferă liniştea spun că această perioadă este perfectă pentru o vacanţă. Dovada că la malul mării sunt aproape 100.000 de oameni, cei mai mulţi veniţi prin programul „Litoralul pentru toţi" sau cu vauchere de vacanţă. 

Femeie: „Chiar mi-am şi luat câteva zile de concediu săptămâna aceasta şi sunt extrem de mulţumită, exact pe placul meu, plajă mai pustie, valuri, răcoare, soare, îmi permit să stau şi la ora asta pe plajă."

 Turist: „Începutul este promiţător şi frumos, mai ales că vremea tine cu noi, mai putem să mai venim aici la plajă. Se pare că vara va merge mai încolo spre octombrie."

Operatorii din turism spun că sezonul estival se va prelungi până la începutul lunii octombrie. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 16°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies