Administrator de plajă, fericit că s-a terminat sezonul estival: „La revedere. Vă pup, pa!”

Data publicarii: Vineri 07 Septembrie 2018, 18:36

În timp ce pe litoral vremea îi îndeamnă pe turiști să își prelungească vacanța, unii administratori de terase au închis deja, din lipsă de personal. Aveau angajați elevi și studenți, care se întorc la școală. Alții se pregătesc și ei, să strângă totul, în perioada următoare, chiar dacă pe litoral sunt încă foarte mulți clienți.

Deşi suntem la început de toamnă, o sută de mii de romani s-au relaxat vineri la soare, pe litoral. Problema este că unii administratori de terase au tras deja obloanele, iar alţii se pregătesc să închidă. 

Paul Marin, administrator plajă: „Acuma degeaba a ieşit soarele şi e frumos şi toată lumea e fericită că... Ăsta e sezonul estival, gata s-a terminat, la revedere, vă pup. Pa!" 

Administratorii teresalor susţin că sunt nevoiţi să închidă pentru că nu mai au angajaţi. Cei mai mulţi dintre ospătarii şi barmanii care au lucrat pe litoral sunt elevi şi studenţi, care au avut contract până acum pentru că trebuie să se întoarcă la şcoală.

Tiberiu, administrator terasă:Suntem nevoiţi să închidem pentru că staff-ul nostru este alcătuit cam 90 la sută din elevi şi dacă ei încep scoala, automat noi închidem. Dacă deschiderea şcolii ar fi fost un pic mai târzie automat şi sezonul estival s-ar fi prelungit."

Reporter: „Este ultima zi pentru tine aici pe terasă?”

Alexandru Tonică, barman: „Da, pentru că încep şcoala. Ar fi mai bine să fi început mai târziu."

Pentru că sunt nevoiţi să închidă din cauza lipsei de personal, administratorii teraselor pierd din profit. c

Tânăr: „Dacă ţine vremea cât de cât ok, s-ar putea să mai revin două-trei zile."

Tânără: „Dacă va fi vremea frumoasă, cu siguranţă vom mai veni."

Meteorologii anunţă că luna aceasta pe litoral vor fi doar câteva zile cu ploaie. În rest, va fi senin iar temperaturile vor ajunge şi la 27 de grade Celsius.

Femeie: „Am mai fi stat, ne ajută şi vremea. Ne pare rău că plecăm dar asta e, trebuie să mergem la şcoală."

Reporter: „Ai mai vrea să mai stai aici la mare?”

Fetiță: „Da, foarte mult aş vrea să mai stau dar nu ne lasă timpul.”

Reporter: „Trebuie să te întorci la şcoală?”

Fetiță: „Da, îmi pare rău. Dar parcă, totuşi, aş vrea să mă întorc."

Ca să atragă turişti la mare, hotelierii au redus preţurile. O săptămână în programul „Litoralul pentru toţi" costă între 150 şi 600 de lei - în funcţie de categoria hotelului.  

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 20°C
Constanta
Aer 20°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 18°C