Aglomeratie ca in mijloc de iulie la Mamaia. Cati bani a cheltuit pe zi un turist venit cu familia: "De ce sa nu ne respectam?"

Data publicarii: Duminica 14 Iunie 2015, 17:22

Litoralul romanesc a fost duminica intesat, exact ca intr-o zi de la mijlocul lui cuptor. Fermecati de vremea superba, mii de turisti au ales sa-si petreaca duminica la malul marii. Cea mai aglomerata a fost statiunea Mamaia, unde preturile, din fericire, sunt inca rezonabile.  

Pe o plaja din Mamaia, la orele pranzului, nu mai erau sezlonguri libere. Turistii au platit 15 lei pentru un pat la umbra.

"Ce se vede in spatele meu in anii trecuti aveam doar iulie si august. Ce este foarte important: vremea. Daca avem vreme, avem totul. Preturile au inceput sa scada odata cu scaderea TVA-ului, lumea vine cu putin bani la mare", spune Paul, administrator de plaja.

Turistii spun insa ca vremea i-a convins sa dea o fuga pe litoral. Duminica, la malul marii au fost 29 de grade, iar apa marii a avut doar cu cinci mai putin.

"4-5 milioane cheltuim cu totul o zi patru persoane, o familie. Merita, de ce nu, nu ne mai respectam? Stam in casa?", spune un turist.

Un  barbat din Tulcea a venit cu sotia si cei doi copii pe litoral, pentru doua zile. Sambata a incercat piscina, dar recunoaste ca apa marii este mult mai ispititoare.

"Vremea e frumoasa. Intr-o zi cheltuiesc cu familia 10 milioane... patru persoane. Cei mai multi bani se duc pe mancare. Pe bautura mai mult", spune barbatul.

Preturile pe litoral sunt inca de extrasezon. Pentru o masa, un cuplu plateste pentru doua feluri de mancare in jur de 50 de lei la autoservire si 100 de lei la un restaurant. Oricum, cea mai cautata pe litoral a fost duminica berea rece.

"Cred am vandut vreo 600. E foarte mult si foarte bine. Pentru o zi de iunie e multa bere", spune un vanzator.

Cat despre cazare, preturile sunt inca de inceput de vara. O camera la un hotel de trei stele se inchiriaza cu 250 de lei pe noapte, iar la patru stele veti plati in jur de 320 de lei . Exista si varianta apartamentelor de vacanta care se inchiriaza cu un tarif mediu de 300 de lei pe noapte.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies