"Apa e mai curata" sau "Nu vreau sa ma tai in scoici". Scuzele romanilor care bat drumul pana la mare, sa stea la piscina

Data publicarii: Luni 01 Septembrie 2014, 09:20

Apa marii sau cea din piscina? Cea de-a doua varianta, ar spune multi dintre care au ajuns vara aceasta pe litoral. Exista turisti care s-au bucurat de briza si de peisaj, dar au ocolit pe cat posibil apa marii.

N-au fost incantati, spun ei, de alge si de scoicile de pe nisip, care ar fi putut sa ii raneasca. In plus, au parte de mai mult confort la piscina, adauga ei.

Greu de crezut, dar unii au ajuns pe litoral, ca sa stea la piscina. Un domn, uns bine cu ulei pe tot corpul, nu vrea decat sa prinda un bronz uniform si sa fie servit cu sampanie: "Ziua stau la piscina si mai spre seara ma lupt putin cu valurile. Vreau sa prind si eu putina culoare. E apa mai curata si mai selecta lumea. Acolo e prea mare galagie ai am ales piscina. In toate zilele am stat aici".

Asadar, desi au batut cale lunga pana la malul marii, prefera sa priveasca valurile de la distanta.

"Am venit sa ne bronzam. E mai confortabil aici. Avem sezlonguri, apa e mai curata ca marea", a spus un alt turist.

Iar lista poate continua: "Nu sunt scoici si alge. Ma deranjeaza scoicile pentru ca tot timpul ma tai".

"Imi place mai mult aici, pentru ca plaja e cam mudara. Si plaja, si marea sunt cam murdare", a spus si un turist italian.

Altii au incercat sa gaseasca o scuza dar au confundat algele cu... muschiul: "Chestii de-alea, scoici, si cum se numesc alea verzi? Un fel de muschi".

Totusi, zeci de mii de turisti n-au tinut cont de alge, de scoici ori de nisipul care nu era chiar atat de fin cum si-ar fi dorit si s-au bucurat din plin de apa sarata a marii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies