Avanjajele unei vacante petrecute la mare in rulota. Costurile platite de cei care renunta la confortul hotelului pentru a se bucura de natura

Data publicarii: Sambata 03 Mai 2014, 18:53

Vacanta este parca mai frumoasa cu rulota, spun cei care prefera sa se plimbe cu "casa in spate". Curentul "rulotistilor", venit de la nemti si francezi, i-a prins si pe romani.

Cea mai mare comunitate de pe litoral este acum in nordul statiunii Mamaia, intr-un camping special amenajat, unde cei cu rulotele platesc doar 30 de lei pe zi, de 10 ori mai putin decat o camera la hotel.

Ce poate fi mai frumos decat sa iti petreci vacanta de 1 Mai la cort sau cu rulota la mare, cu jocuri, concursuri si muzica live? Campionatul de table este primul pe lista. Urmeaza rummy, cursele cu bicicleta sau volei. Acesti oameni au ajuns la Mamaia, din toata tara, cu rulotele.

"Rulota este asemenea unui apartament cu 2 camere. Avem dormitor matrimonial. Masa se muta si se compune un pat destul de mare. Avem un sifonier si soba, televizor, o mica bucatarie si o baie", isi prezinta o turista rulota.

"A costat la mana a doua cam 10.000 de euro. Intretinerea ei costa cam 100-200 de lei, iar taxele catre stat ajung la 1.500 lei pe an. Nu ne lipsesc conditiile de la hotel. Le cream singuri si facem exact ceea ce ne place", spune un turist.

"Pot sa aleg oricand unde merg, nu plec cu planul facut de acasa, mergem unde si prognoza meteo ne permite", mai spune barbatul.

Cei care pleaca in vacante cu rulota isi gatesc, de obicei, singuri. Dupa masa urmeaza siesta, iar seara rulotistii isi inalta dorinte spre cer.

O altfel de vacanta este poate putin mai obositoare fata de cea in care ai parte de confortul pe care ti-l ofera un hotel. Pentru acesti oameni, iubitori de natura, balanta se inclina in favoarea aerului curat si, evident, a costurilor mult mai mici.

In toata tara sunt locuri special amenajate pentru aceste "case pe roti". Pasionatii spun ca e mai bine la rulota decat la un hotel de patru stele, pentru ca au piscina marea sau muntele la doi pasi.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies