"Avem cazare cu toaleta in curte si dusuri sub cerul liber", oferta la mare pentru turistii cu bani putini. Cat costa un sejur intr-o casa particulara

Data publicarii: Sambata 08 August 2015, 18:16

"Avem cazare cu toaleta in curte, dusuri sub cerul liber si somn odihnitor... pe jos" - iata oferta pe care turistii cu mai putin bani pentru concediu o gasesc pe litoralul romanesc, mai ales in zona 2 Mai sau Eforie.

Cat despre particulari, acestia isi asteapta clientii chiar in strada, acolo unde isi amenajeaza centre de cazare in portbagajul masinii sau pe marginea drumului, pe bordura.

"Aici am duş cu apa fiarta, e afara. Aici am WC-ul (tot afara - n.n.). Asta e camera care s-a ocupat. Puteti sa dormiti si pe jos, va dau si plapumi", isi prezinta o femeie oferta pentru doua familii.

80 de lei camera pe noapte - aceasta este oferta de nerefuzat a doamnei din Eforie, care ne ofera tot confortul: dusuri la comun si toaleta in curte. Iar de banii acestia pot sta si doua, dar si sase persoane. Aici puteti incerca si somnul in aer liber. Chiar si cu asa conditii, gazda mai are o singura camera libera, semn ca romanii aleg litoralul romanesc, indiferent de conditiile de cazare.

Aliatul principal al particularilor este aglomeratia din aceste zile. Cum la hoteluri locuri libere nu mai sunt, alternativa o gasesti la intrarea in statiuni, pe marginea soselei.

La 2 Mai, pretul la particulari e si mai mic, insa conditiile sunt pe masura. "Am o casa, casa normala. Mama ia 50 de lei pe camera", spune un barbat.

De obicei, camerele sunt mici si intunecoase, iar asternuturile si covoarele sunt imbacsite. Proprietarul sustine ca turistii care ii trec pragul nu sunt deranjati, ca nu se face curatenie zilnic.

Evident, cazarea la particulari nu lipseste nici in partea de nord a litoralului. Numai ca la Mamaia, o camera pleaca de la 100 de lei si poate ajunge la 200 de lei pe noapte.

Cine nu si-a facut rezervare la mare, dar vrea totusi un sejur, gaseste oferte de cazare pe marginea soselei, la intrarea in fiecare statiune. Avantajul cu care se lauda turistii care aleg cazarea la particulari este ca platesc pentru o saptamana cat ar plati la un hotel pentru o singura noapte de cazare.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies