Aventajele unui concediu pe litoral, in septembrie. Romanii si-au facut rezervari la mare pana la sfarsitul lunii

Data publicarii: Marti 15 Septembrie 2015, 18:43

Incurajati de vremea splendida, o parte dintre hotelierii de pe litoral nu si-au luat vacanta si mai asteapta oaspeti. 

Au fost inspirati ca nu au inchis pentru ca romanii si-au facut rezervari pana la sfarsitul lunii. Mai ales ca preturile, sunt la jumatate, fata de iulie si august.

Marea isi arata valurile de turcoaz doar primavara si la inceput de toamna. Cand dau cu ochii de ea turistii intarziati sunt fermecati. In plin sezon apa este mult mai tulbure din cauza miilor de oameni care ii rascolesc nisipiul de pe fund.

Pe langa preturile mici, o vacanta pe litoral in aceasta perioada a anului mai are si alte avantaje: marea are o culoare incredibila care aminteste de cele mai frumoase insule grecesti iar plajele sunt aproape pustii.

Vlad este exemplul clar ca marea poate fi oricand o destinatie de vacanta. A venit, cu iubita lui, pentru doua zile, in Vama Veche. A ales sa se cazeze la un boutique hotel, unde vara greu gasesti  o camera.

Vlad: Mai avem cateva zile de concediu si am zis sa profitam cat mai este soare
Reporter: Merita sa vii la mare in septembrie?
Vlad: Merita, este mult mai linistitor, te poti bucura de alte lucruri pe care marea ti le da de obicei si in plin sezon nu prea le gasesti cum ar fi liniste, incarcare cu energie pozitiva, mancare mai repede servita.

Proprietarul acestei pensiuni, a hotarat sa riste si asteapta oaspeti macar pana la 1 octombrie. A scazut tarifele si a castigat. 

Otilia Dima, reprezentant pensiune "Pensiunea este rezervata in proportie de 60 la suta si rezervari sunt pana la sfarsitul lunii//avem multe solicitari si sunt incantati de vreme"

In Mamaia, daca in verile trecute, de la 1 septembrie, totul era ferecat acum lucrurile s-au schimbat.

Mihai, proprietar plaja: "Cum sa nu tinem plaja deschisa, uitati-va cat de frumos este afara! Ne-am propus sa tinem plaja deschisa pana la 1 octombrie. Vrem sa fortam sezonul. Dar pentru cei care vor sa petreaca cateva clipe linistite pe plaja, noi oferim toate serviciile."

Vremea se anunta frumoasa si in urmatoarele zile. Apa va fi calda iar soarele arzator.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies