"Poetii" de pe litoral care se intrec in rime pentru a-si vinde marfa. Avertismentul ANPC cu privire la vanzatorii ambulanti

Data publicarii: Sambata 01 August 2015, 17:28

Vanzatorii ambulanti se bat in rime in statiunile de pe litoral. Vand porumb fiert, gogosi, covrigi sau pufuleti turistilor pofticiosi, care scutesc astfel un drum pana la restaurant atunci cand li se face foame la plaja.

Autoritatile de la protectia consumatorului ii avertizeaza constant pe cei care cumpara astfel de produse. Marfurile sunt plimbate toata ziua in soare, asa ca trebuie sa va ganditi de doua ori inainte sa cumparati. Asta daca nu vreti sa va petreceti vacanta pe patul de spital!

Gica, vanzator de porumb fiert: "Atencion, pleaca Gica. Este mare, cat banana plutitoare, ti-am adus porumb cu sare. De la Gica, nu mai sta, luate-ar pofta sa te ia, cum a luat-o sora mea."

Gica umblă de dimineata pana seara pe plaja de la Eforie Sud, cu galeata plina ochi cu porumb fiert  si o provizie inepuizabila de versuri. A ajuns si vedeta pe Internet, filmat de nenumarati turisti amuzati de rimele lui. 5 lei costa un stiulete, dar Gica spune ca nu e multumit de cum merge vanzarea.

De gura copiilor sau de pofta, turistii mai cumpara din cand in cand astfel de produse, cand vin la plaja.

Turist: "De pofta. Ma gandesc ca sunt tinute in conditii destul de bune, nu le-ar vinde daca nu...".

Altii se gandesc de doua ori inainte sa manance din porumbul vandut la galeata.

Turist: "Nu nu am curaj. Nu stiu unde le fierbe ce le face, nu se stie nimic."

Inspectorii de la Protectia Cosumatorilor indeamna si ei la prudenta.

Marius Dunca presedinte ANPC: "Atrag atentia tutoror turistilor sa numai achiziotioneze produse care nu sunt depozitate conform indicatiilor date de catre producator."

Pe plajele private din Mamaia, administratorii au angajat agenti de paza, care patruleaza pe nisip si alunga vanzatorii ambulanti.

Laurentiu, administrator plaja: "Am asigurat paza pe plaja, sa nu mai avem probleme cu vanzatorii de porumb, floricele, zmeura sau altele. Incercam sa asiguram confortul turistilor, la noi pe plaja nu se fura."

Daca sunt prinsi cu marfa pe plaja, acestia risca o amenda de pana la 500 de lei. Mamaia este singura statiune de pe litoral unde comertul ambulant pe plaja este tinut sub control. Acolo, jandarmii si politistii amendeaza in medie pe zi 10-15 astfel de comercianti.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies