Bilantul pagubelor in urma furtunii care a devastat litoralul

Data publicarii: Sambata 12 Iulie 2014, 18:44

Litoral, extrema urgenta! Mii de turisti infricosati au fost martorii unei furtuni care parea ca prevesteste sfarsitul lumii.

In mai putin de o jumatate de ora, vijelia a transformat in surcele zeci de copaci care s-au prabusit cu zgomot infernal peste masini si a muscat din faleza cu o forta ametioare. Aproape toate umbrelele si terasele de pe mal au fost facute una cu nisipul. Perdelele de apa care curgeau din cer iti lasau impresia ca marea a cotropit cu totul uscatul.
 
"Sincer, am crezut ca este sfarsitul. Nu se vedea la trei metri, masina balansa. Se misca cu totul. Era incredibil. Toate masinile erau oprite, nimeni nu stia in ce parte s-o ia"
a povestit un turist.

Urgia pornita aseara dinspre uscat, pana sa se piarda pe mare, a maturat toate statiunile din sudul litoralului. Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia  nu au avut nicio sansa in fata furtunii devastatoare.

Uluiti, cativa turisti au riscat si au filmat dezastrul. Li s-a taiat insa respiratia cand, in toiul furtunii din Mangalia, un copac urias a cedat si s-a rupt de la jumatate. S-a prabusit pe sosea, chiar in fata lor si le-a blocat drumul.

Bucati de metal din acoperisurile blocurilor au cazut prada vantului puternic si au fost imprastiate la mare distanta.

"Extrem de rau. Niciodata nu am intalnit asa ceva, nu vazut asa ceva, nu am trait asa ceva, sper sa nu mai traiesc niciodata asa ceva!", a povestit un barbat.

In Cap Aurora, s-a ales praful de terase. Furtuna a facut ravagii si in Olimp, si Jupiter. Vartejurile au luat pe sus o schela metalica si au purtat-o pe sus, ca pe un cub urias de hartie. 

Sambata, pe lumina se pot vedea cel mai bine proportiile dezastrului. In mai putin de o ora, la serviciul de urgenta 112 s-a inregistrat 125 de apeluri.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 9°C
Constanta
Aer 9°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 8°C
Neptun
Aer 8°C
Modifică setările cookies