Caii, noua atractie a Litoralului romanesc. Temperatura de la care nu mai aveti voie sa va suiti in sa

Data publicarii: Sambata 13 August 2016, 17:56

Cei care s-au plicitisit de plaja si petreceri pe litoral, pot face o plimbare pe un cal pur sange arab. Pentru asta, trebuie sa se ridice din pat inainte de rasarit si marea sa fie linistita. 

Daca nu se pot trezi asa devreme, se pot bucura de o ora de calarie la herghelia de la Mangalia sau in manejul din Constanta. La ora cinci dimineata, pe plaja dintre Venus si Saturn, am gasit multi tineri pasionati de calarie, care se lasau plimbati de caii pur sange arab de la herghelia din Mangalia. O ora costa 80 de lei. Conditia pentru o asfel de plimbare este ca temperaturile sa nu depaseasca 20 de grade Celsius iar marea, linistita

La herghelia din Mangalia sunt cai pur sange arab, semigrei si ponei. Aici a fost creat calul arab de Mangalia. Sunt 400 asa ca turistii au de unde alege. Armasarii sunt antrenati zilnic de cei 4 jokei ai hergheliei. Antrenamentul de 8 ore pe zi pentru fiecare dintre jokey alterneaza de la reprize de trap, galop, galop intins si plimbari usoare.

Renee este o romanca stabilita de mai bine de 10 ani in Wisconsin, statele Unite. Fetita ei, Rebecca face echitatie de aproape 3 ani, dar nu a vazut niciodata un cal pur sange arab. Putini turisti care ajung la malul marii stiu ca in sudul litoralului pot sa mearga sa calareasca la Mangalia. Sau ca in Constanta, la Complexul muzeal de stiinte ale naturii, s-a deschis primul manej din oras.

Cei care vor sa faca un tur al statiunilor pot inchiria de la herghelia Mangalia o trasura. Are sase locuri iar un tur de jumatate de ora costa 15 lei de persoana. Pe perioada verii, la Mangalia se desfasoara si curse de cai.

De-a lungul litoralului, mai gasiti 6 centre de echitatie particulare care ofera programe speciale. O simpla plimbare costa de la 10 lei pana la 100 de lei in functie de traseul ales, iar cei care vor sa faca mai multe cursuri de echitatie, pot cumpara abonamente. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies