CAMERA ASCUNSA. Conditii mizere si tratament batjocoritor la receptie. Ce vad pe internet si ce gasesc turistii in Olimp

Data publicarii: Luni 01 August 2016, 19:20

Promisiuni peste promisiuni, servicii putine, de proasta calitate si clienti pacaliti. Pe toate le gasim acum in plin sezon in turismul romanesc. De astazi suntem cu ochii pe cei care ne vand iluzii cu bani multi.  

Iar dumneavoastra ne puteti arata locurile si lucrurile care v-au stricat concediul pentru ca Stirile PRO TV lanseaza campania "Inspectorul Vacanta". Filmati, fotografiati, sau scrieti-ne si postati pe site-ul nostru: www.stirileprotv.ro.

Candva o perla a litoralului romanesc, statiunea Olimp a ajuns o ruina. Multe dintre hoteluri au fost inchise, iar unele dintre cele care mai primesc oaspeti au conditii mizerabile. Pana sa se bucure de mare si de plaja, oamenii se izbesc de acest tablou dezolant. Decorul si camerele insalubre compun ceea ce s-ar putea numi o vacanta de cosmar. Urmariti un reportaj filmat cu o camera ascunsa.

Perne murdare si ingalbenite, gresia din baie patata, moloz peste tot si frigiderul ruginit. Sunt suficiente motive pentru ca vacanta pe care ati asteptat-o un an intreg sa va fie stricata din prima zi. Si acestea sunt doar cateva dintre neregulile observate de un turist in momentul in care si-a luat in primire camera la hotelul Amfiteatru din Olimp.

"Toate sunt exact asa. Am vazut cateva. Si atunci ce facem, ca eu nu pot sa stau acolo?
Daca nu doriti, puteti sa refuzati cazarea."

Asadar, daca nu-ti convine, pleaca! Cu o astfel de mentalitate nu pot fi imbunatatite nici imaginea turismului romanesc si nici conditiile de cazare. Si oricum nu de astfel de raspunsuri are nevoie un turist, care plateste 175 de lei pentru o noapte si un mic dejun.

In cazul de fata, nici a doua camera oferita nu a fost cu noroc.

Reporter: E curata camera?
Turist: NU.
Reporter: Si ce o sa faceti?
Turist: Nu stiu. Mi-au mai propus o camera dar nu aveau cheie la ea.

Cu rabdarea celui care cauta jumatatea plina a paharului intram si intr-o a treia camera. Dezastru si aici: mocheta se dezlipeste, e patata, iar geamurile sunt pline de jeg.

La Belvedere, hotelul vecin, situatia e la fel de deprimanta, dar la un pret mai mare. Va vine sa credeti sau nu, dar cativa turisti au platit 195 de lei pe noapte ca sa doarma intr-o camera murdara si cu mobilier vechi, care duhneste cand il deschizi.

Reporter: V-ati adus lenjeria de acasa?
Turist: Da. Alea le-am pus acolo, daca vrem cum sa deschidem? E un sistem foarte "modern", se introduce degetul in dulap ha ha. Eu l-am deschis ca am pus astea de pe pat ca sa nu ma ating de ele si cand am vazut ce miros e. Ahh cat e de galben! Si asta e batran. Ati vazut cum arata fotoliile alea din balcon? Uita-te si tu in ce hal arata.


Si in baie e dezastru. Clanta e invechita, perdeaua de la dus se tine de o teava ruginita, robinetul de la cada e stricat iar mizeria se vede pretutindeni.

Si daca v-ati gandit ca un drum pe terasa va va face sa uitati de conditiile din camera, ei bine v-ati inselat. Trebuie sa treceti printr-un hol la fel de mizerabil, cu fotolii vechi si canapele prafuite. Terasa e spatioasa si cu vedere la mare, dar intr-un final veti observa ca usile acesteia sunt blocate.

Iar exemplele pot continua cu acest afis care te invata regulile bufetului suedez. "Este interzis cu desavarsire parasirea salii de mic dejun cu mancare din bufetul suedez. Incalcarea acestei reguli duce la la anularea sejurului dumneavoastra."

Fata in fata cu aceste provocari, turistii cer raspunsuri.

Iar firma Unita, care are in proprietate hotelurile Panoramic, Belvedere si Amfiteatru, are raspunsurile pregatite. Hotelul Panoramic este inchis, iar hotelurile Belvedere si Amfiteatru au fost subinchiriate. Deci raspunderea nu e a lor.

Lucian Stancu, director commercial Unita: "Este in proprietatea noastra dar nu le operam. Raspunde cel care le opereaza, conform contractului de inchiriere, domnul Raj Tunaru, fostul politician. Le are inchiriate, este al doilea an cand le opereaza, inainte cu inca un an a avut doar Belvedere. Sunt operate de dansul, autorizatiile de functionare, clasificarile de la ANT, absolut toate sunt emise pe numele dansului."

"In toamna vreau sa si abandonez aceste locatii pentru ca nu vreau sa mai am mereu critici", spune Raj Tunaru.

Cum poti sa autorizezi un astfel de hotel, se intreaba turistii ?

Raj Tunaru: "Asa sunt romanii, vor, isi doresc, apoi critica si dupa aceea, iarasi vin aicea. Greseala este a receptionerei care a cedat insistentelor sa cazeze dimineata la 10.00 si nu a asteptat pana la 18.00 sa faca curatenia."

Altfel, Raj Tunaru este o figura pitoreasca a societatii romanesti. Fost miner si chelner, Tunaru a ajuns dupa Revolutie proprietar de hotel. In perioada 2000-2004 a fost deputat PRM, iar in toamna lui 2004 a candidat la alegerile prezidentiale.

In octombrie 2006, a aparut iarasi in prim plan. De aceasta data dupa ce a fost implicat intr-un scandal amoros, in Statele Unite. A fost condamnat la cinci ani de închisoare, pentru violenta si amenintari la adresa amantei sale cu 20 de ani mai tanara.

Revenind la situatia de la Olimp, dezastrul nu se opreste in interiorul hotelurilor, ci ne urmareste si prin imprejurimi. Gunoaiele aruncate pretutindeni si iarba neingrijita si uscata fac din zona de promenada de altatada un peisaj dezolant.

Hotel Panoramic de 2 stele e inchis bineinteles, a fost abandonat. Inauntru arata ca dupa razboi. Mobila veche, lasata acolo, scanduri, sticla, a fost lasat in paragina. Mare pacat pentru ca hotelul este amplasat chiar pe plaja si are o priveliste superba!

Socul e si mai puternic pentru aceia care au prins vremurile de aur ale Olimpului. Inainte de 89, erau putini cei care-si permiteau un sejur aici. Era lux si era o fita sa-ti faci vacanta la unul dintre cele 3 hoteluri de pe esplanada, care rivalizau atunci cu cele de pe Coasta de Azur.

Turista: "Ioi ce era aici. Dumnezeule, Doamne. Curatenie, lux, lume multa, lume buna. Imi vine sa plang cand vad si stiu cum a fost si vad ce e acum."

Turist: "Uitati-va la Nea Marin Miliardar si o sa va dati seama ce a fost aici."

Iar peisajul dezolant continua cat vezi cu ochii. Intr-adevar, ceva s-a intamplat. Si dintr-o perla a litoralului romanesc, Olimpul a devenit locul in care turistii nu se mai pot bucura decat de liniste. O liniste grea, apasatoare, nascuta din degradarea statiunii. O statiune care insa e promovata drept locul unde iti poti petrece vacanta de vis. Pozele frumoase de pe internet nu au, din pacate, nicio legatura cu realitatea.

Mare, plaja, soare, un loc super, cel putin asa arata in vederi statiunea Olimp. In realitate insa, turistii pot vedea un restaurant abandonat, chiar pe plaja, iar in spate sunt trei hoteluri situate unul langa altul, toate aflate in paragina.

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 16°C
Constanta
Aer 16°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 16°C
Neptun
Aer 17°C
Modifică setările cookies