Campingurile, hotelurile de "milioane de stele" de la mare. Cat costa un cort "la cheie"

Data publicarii: Vineri 11 Iulie 2014, 19:24

Dornici de libertate, sute de turisti au lasat in urma betoanele din marile orase pentru iarba verde din camping-urile de la malul marii. Pentru cei care stau la cort, din Vama Veche, pana in Mamaia, au aparut o multime de locuri cochete, in care pot savura un cocktail si pot face o baie in piscina.

"In acest cort dormim trei persoane... In fiecare cort dorm trei persoane, pentru ca suntem grupuri diferite. Este dezordine pentru ca tocmai ne-am spalat hainele", spune o turista din strainatate.

La Vama Veche, un camping a aparut dupa o investitie de cateva zeci de mii de euro si cu implicarea unor designeri. "Descaltati" de griji,  turistii pasesc pe un covor de iarba bine intretinut, in timp ce zidul din piatra ii fereste de ochii curiosilor, iar terasa cocheta si colorata ii binedispune.

"Imi place iarba, pentru ca atunci cand este prea cald dimineata poti iesi din cort si poti sa dormi direct pe iarba", spune aceeasi turista.

Aici puteti inchiria un cort "la cheie". Unul pentru doua persoane este 80 de lei pe noapte, iar de patru persoane, 120 de lei. In pret intra perne, saltele si saci de dormit. Cine vine cu propriul cort plateste doar 20 de lei de persoana pe zi, la care se mai adauga intre 5 si 20 de lei, in functie de dimensiunea cortului.

In 2 Mai gasim unul dintre putinele locuri de pe litoral unde poti campa direct pe plaja. Costa 20 de lei de persoana, la  care se adauga 10 sau 15 lei, in functie de dimensiunea cortului. Locul nu are gardurile obisnuite ale unui camping, iar turistii au acces la grupurile sanitare.

In Venus, am stat de vorba cu Mihai, profesor in Bucuresti, care vine in acest camping de cativa ani. Vara aceasta isi va petrece o luna la mare si spune ca daca ar fi stat la hotel ar fi cheltuit triplu.

"Il tin pe fii-miu in aer liber, nu intre patru pereti, ii spun seara ca stam la hotelul cu milioane de stele. Plaja dintre Venus si Saturn e foarte buna, intrarea in apa este lina, este buna pentru copii, nu este adanca brusc", spune Mihai.

La campingurile din Venus si Saturn o noapte de cazare, la cort, pentru doua persoane, costa in jur de 45 de lei, tarif in care intra si masina. La Jupiter, intr-unul dintre campinguri, turistii au la dispozitie si o piscina. Nu platesc nimic in plus, asa ca indiferent de vreme, acest camping este plin de corturi si rulote.

In Eforie gasiti un camping pe malul marii, unde costa 10 lei de persoana. Iar la Mamaia aveti cele mai multe variante pentru vacanta la cort. Niste turisti din Satu Mare s-au instalat la doi pasi de plaja. "Aceasta este casa noastra de o saptamana, avem gratar, ceaun, tot ce trebuie, iar pana la mare facem un minut", spune o femeie. "Vrem alta viata, am uitat de telefoane, de televizoare, de internet", spune un turist.

In campingurile din Mamaia, turistii platesc 15 lei de persoana

Pentru cei care nu vor o vacanta la mare cu cortul, hotelierii au pregatit o multime de oferte. Programul ispititor presupune sa platiti cinci nopti si sa stati sase, ori sa achitati sase nopti pentru o saptamana intreaga. In Mamaia, cazarea intr-un hotel de 3 stele costa 650 de lei pentru 6 nopti, cu mic dejun inclus si a 7-a noapte gratuita. La Eforie Nord, tot 6 nopti de cazare costa 370 de lei, la 2 stele si 700 de lei la 4 stele, iar daca vreti sa alegeti Costinestiul, platiti intre 600 de lei, la 2 stele si 1200 de lei, la 4 stele. Vestile bune nu se opresc aici: in weekend se anunta o vreme excelenta de plaja, iar sambata la Mamaia continua carnavalul si caravana carelor alegorice.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies