Care a fost cea mai vizitata statiune de pe litoral in vara aceasta. Mamaia se afla pe locul 5

Data publicarii: Duminica 30 August 2015, 18:33

Litoralulul romanesc a fost cautat in acesta vara, dovada ca a atras aproape doua milioane de oameni, cu 10 la suta mai multi decat anul trecut.

Conform statisticilor facute de autoritati, intr-o zi din de la jumatatea lunii iulie, adica in plin sezon, statiunea Costinesti a condus detasat cu 62 de mii de turisti, urmata de Neptun, Venus si Jupiter cu 56 de mii de turisti si Mamaia, cu 45 de mii.

Media pe sfarsit de saptamana a fost de peste 200 de mii de oameni, iar clasamentul s-a pastrat constant si in august.

O crestere seminificativa a numarului de turisti s-a inregistrat in acest an in statiunea Venus, unde au fost renovate mai multe hoteluri de 4 stele.

Nicolae Moroianu, managerul unui resort de 4 stele din Venus: "Acum, cu ultimele investitii si cu deschiderea de noi hoteluri si concept all inclusive, in mod sigur sunt 1.500 de turisti in plus pe zi fata de anul trecut. Conceptul de all-inclusiv duce la prelungirea numarului de nopti de sedere, minimum 6-7 pe sejur."

Si la Jupiter sau Saturn au ajuns mai multi turisti, indeosebi cei care au copii, atrasi de programele speciale pentru acest segment.

Cel mai important aspect, spun hotelierii, este cresterea numarului de nopti de cazare de la o medie de 4, 5 anul trecut, la 6-7 in acest an.

Turista: "Au fost 6 nopti, 7 zile cu mic dejun, 17 milioane, 3 persoane doi adulti si un copil."

Multi turisti sunt la prima vacanta pe litoral in ultimii cinci sau 10 ani. O doamna din Cluj, de pilda, obisnuia sa merga in Turcia.
 
Reporter: “Cat cheltuiati in Turcia si cat cheltuiti aici?
Turista:1500 in Turcia si 500- 600 aici, deci v-am spus raportul calitate-pret e foarte bun!"


In sudul litoralului, un sejur de 7 zile cu mic dejun inclus costa intre o mie si 1500 de lei, iar pentru all-inclusive la 4 stele, o familie cu un copil plateste intre 2400 si 3000 mii de lei.

In sud au fost si multi straini. 5.000 de israelieni au venit in aceasta vara la mare, cu doua chartere pe saptamana, iar autoritatile au estimat ca au cheltuit la noi cel putin 4 milioane de euro.
 
Aurelian Marin, presedinte ANAT: "In Mamaia crestere de 5%, in timp ce in sudul litoralului, 10 si poate chiar peste 10%."

Vremea se anunta frumoasa pe litoral si in septembrie asa ca este de asteptat ca hotelurile sa fie pline.

Spre deosebire de alti ani, va fi un sezon - daca putem sa-i spunem asa - in luna septembrie si asta pentru ca soarele va straluci aici pana spre sfarsitul lunii, iar apa marii va ramane calda, 25-25 de grade. In plus, in afara de programul "Litoralul pentru Toti" unde biletele s-au vandut pentru prima serie in doar cateva ore, si cei care vor sa vina individidual, incepand de maine, vor gasi reduceri la cazare, mancare, sezlonguri si umbrele de plaja. Acestea pot ajunge pana la 30 la suta dar, un sfat: faceti totusi rezervare din timp, ca sa nu aveti surprize. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies