Carnaval cum nu s-a mai vazut, la Mamaia. Radu Mazare cauta "gladiatori": "Vom avea si o bataie pe bune", promite primarul

Data publicarii: Marti 17 Iunie 2014, 18:57

De ziua sa, pe 5 iulie, Radu Mazare va organiza cea mai spectaculoasa lupta de gladiatori. Totul se va intampla in cadrul Carnavalului de la Mamaia, cand primarul Constantei va interpreta chiar rolul lui Caesar. Si, ca un imparat ce se respecta, vrea sa adune pentru spectacol cei mai puternici gladiatori. Asa ca a dat sfoara in tara si ii asteapta la Mamaia pe toti curajosii care pot lupta precum celebrii gladiatori ai Romei antice.

Pentru ca luptele organizate sa fie cat mai veridice, Radu Mazare s-a consultat, mai intai, cu un istoric. Si-a dat, astfel, seama ca nu are nevoie de niste modele care sa poarte niste costume, ci de luptatori adevarati.

"Cum Caesar organiza pentru bucuria plebei spectacole de dans, de cantec, dar mai ales de gladiatori, ne-am gandit sa facem si noi", spune primarul Constantei.

Cei mai multi dintre gladiatori erau sclavi, pusi sa lupte in arena intre ei sau cu fiarele salbatice pentru a-si rascumpara libertatea. Soarta lor era hotarata chiar de publicul fascinat de cruzimea luptelor.

"Vom avea si o bataie pe bune de gladiatori. Caut niste cascadori care sa se poata lupta ca niste gladitaori adevarati", promite Radu Mazare.

Luptatorii selectati nu se vor bate degeaba. Primarul Constantei promite ca va respecta istoria si la capitolul "rasplata". Vor lupta "pentru bani sau pentru libertate sau pentru o fata sau un baiat", rade Mazare.

In rolurile de gladiatori ar putea sa apara chiar cei care il pazesc zilnic pe Radu Mazare. Ei stiu cel mai bine ce trebuie sa faca un gladiator: "Sa reziste in arena, sa se miste repede, sa fie competitivi", crede un bodyguard al primarului.

Personajul-surpriza al carnavalului nu va fi, insa, un gladiator, ci Brutus, cel care l-a ucis pe imparatul roman Caesar. Acesta va fi interpretat de fiul lui Radu Mazare: "Principala intrebare care se dezbate: daca o sa ma si omoare in final", mai glumeste edilul.

In ultimii ani, Radu Mazare a dezvoltat o pasiune pentru costumatii. A fost, pe rand, sultan, toreador, rege african, tar, samurai sau spartan.
Iar in aceasta vara, pe langa rolul lui Caesar, primarul va mai interpreta alte doua personaje istorice: Stefan cel Mare si Ramses.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 10°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies