Pe de altă parte, o familie cu 2 copii cheltuiește, în medie, 100 de lei pentru o masă la autoservire, însă totul se dublează dacă mânâncă la terasă.
Stațiunea Mamaia, ora prânzului. O autoservire este plină ochi, mai ales că aici sunt cele mai prietenoase prețuri din toată stațiunea. Familia Călinescu din Gorj obișnuiește să mănânce aici cel puțin o dată pe zi.
Reporter: Care e totalul?
Turist: ”100 lei”.
Reporter: Pentru câte persoane?
Turist: ”4. Doi copii și …. Două ciorbe, 2 felul doi și un desert. Ciorbă de legume, salată, sarmale. Acceptabil.”
Reporter: Cum vi se pare prețul?
Turist: ”Bun, față de în altă parte".
Angajații spun că cel mai bine se vând ciorbele. Costă 13 lei una.
Angajat: "În special ciorba de burtă și cea de văcuță, sunt cele mai bune de aici pe care le aleg oamenii de obicei. Chiar și dimineață în loc de mic dejun își iau ciorbe".
Cei care aleg să mănânce la restaurant sau pe terasă știu din start că vor da bani în plus.
Turist: "Pentru ăia mici am luat niște supițe, un pui la grătar făcut cum trebuie așa, hamsiile care sunt foarte bune, sunt specifice zonei. 200 de lei e un preț acceptabil.”
Reporter: Câte persoane?
Turist: ”4 persoane, copiii, eu, soția."
Ne mutăm în Eforie Nord și descoperim că cea mai mare coadă este tot la autoservire. Prețurile sunt mai mici cu cel puțin 20% față de Mamaia.
Turist: "Ciorbă de perișoare, ciorbă de curcan , o friptură de porc și un copac de găină de pasăre…undeva la vreo 59 de lei."
În Costinești, stațiunea tineretului, șaorma este de baza. Costă între 13 și 15 lei.
Dacă vă este poftă de pește, aflați că o porție de hamsii costă 18 lei. În cazul în care vreți porumb sau o gogoașă o să dați câte 5 lei pentru fiecare.