Cati bani castiga tinerii care lucreaza la shaormerii, pe litoralul romanesc

Data publicarii: Luni 11 August 2014, 18:57

Un tanar de 19 ani spune ca a venit la mare dintr-o comuna de langa Pitesti. Se afla pentru prima oara la Costinesti si lucreaza 10 ore pe zi la o shaormerie.

Salariul nu depaseste o mie de lei dar, in fiecare zi, mai castiga si din bacsis. Are planuri mari si spera sa economiseasca suficienti bani cat sa porneasca propria afacere in agricultura: o mica firma de desfacere pentru legume si fructe.

Tanar: "Banii ii strang sa investesc, asta este visul meu."

La cativa pasi distanta, la o taraba cu suveniruri, lucreaza Florentina. Este dintr-un sat din Vaslui si la 16 ani este pentru a doua vara la munca pe litoral.
 
Florentina: "Am castigat bine anul trecut si m-am hotarat sa vin si anul asta. Cam 25 de milioane am strans si am fost foarte multumita, m-am si distrat."

Tiberius a trecut in clasa a 12-a si nu a vrut sa piarda vremea prin sat alaturi de prieteni, asa ca a venit la intamplare pe litoral si a reusit sa se angajeze la un magazin.

Tiberius: "-O ruda mi-a dat ideea asta si nu regret, imi place si o sa vin si la anul. Cu banii vreau sa imi repar masina.

Tot pe litoral munceste si o tanara din Braila, proaspat absolventa a Facultatii de Administratie Publica. Acasa nu a gasit nimic de lucru asa ca a venit la Costinesti si vinde hamsii ca sa stranga bani pentru a doua facultate.
 
Gherghina Lepadatu, proprietara magazin Costinesti: "Sunt copii cuminti, linistiti si au venit sa faca un ban. Ma cauta parintii si imi spun "nu il iei si pe al meu?". Pentru ca stiu ca nu s-a intamplat nimic si am grija de ei."

Peste o mie de tineri lucreaza in aceasta vara in statiunile de pe litoral. Reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca spun insa ca numarul lor ar putea fi dublu pentru ca nu toti sunt angajati cu forme legale.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies