Ce a patit un turist care a intrat in valuri dupa ce a baut toata ziua. Prietenii nu au reusit sa il opreasca

Data publicarii: Miercuri 13 Iulie 2016, 12:46

Canicula, expunerea la soare, alcoolul si baile in mare nu fac casa buna Este avertizarea transmisa de medicii si salvamarii de pe litoral care au intervenit in mai multe cazuri in ultimele zile. 

Marti seara, un barbat a fost salvat in ultimul moment pe plaja dintre Mamaia si Navodari. Turistul de aproape 50 de ani s-a avantat in valuri desi toata ziua consumase alcool pe plaja. Prietenii au incercat sa-l opreasca insa nimeni nu a putut sa se inteleaga cu el.

 

La scurt timp dupa ce a intrat in mare, barbatul a fost luat de valuri si doar interventia prompta a salvamarilor si a martorilor a facut ca omul sa fie scos inca in viata la mal. Aici a fost preluat de echipajele SMURD care l-au resuscitat si apoi l-au transportat la spital. 

 

Medicii si salvamarii le recomanda turistilor sa nu consume alcool in exces atunci cand stau la plaja. Se vor deshidrata si isi vor pierde din reflexe, iar o simpla in baie in mare se poate transforma intr-o tragedie. La randul lor barmanii de pe litoral le recomanda turistilor sa consume cocktailuri racoritoare, limonada si multa apa - si in niciun caz bauturi spirtoase.

 

Era aproape de noua seara, cand pe o plaja din statiunea Mamaia, turistul maghiar a fost salvat din valuri. Desi serviciul salvamar isi incheiase programul de mai bine de o ora si jumatate, barbatul ametit de alcool s-a aruncat in mare si a incercat sa-si masoare puterile cu forta curentilor. Cu greu prietenii au reusit sa-l readuca la ma.  Apoi au privit cu sufletul la gura, interventia de resuscitare. 

 

Dupa aproape un sfert de ora de eforturi disperate, medicii SMURD au reusit sa-l readuca la viata. Este doar  una dintre situatiile intalnite in ultimele 48 de ore pe litoral. Dupa cateva ore,  s-a dat din nou alarma, tot in Mamaia, si tot cu o persoana in stare de ebrietate.

 

Gabriel Culea, sef serviciu Salvamar Constanta:”Persoanele in stare de ebrietate nu au voie sa intre la imbaiere pentru ca li se poate face rau si atunci poate surveni inecul”

 

Chiar daca de multe ori interventiile salvamarilor se petrec sub ochii turistilor, multi dintre cei aflati pe plaja ignora complet riscurile. “Daca bei doua trei beri nu ai nimic. Nu aici e apa mica, mai incolo sunt probleme”.

 

Medicii au recomandat angajatilor beach-barurilor sa nu serveasca turistilor bauturi puternic alcoolizate la orele pranzului. Oamenii se expun la riscul deshidratarii produse de bautura si de soarele puternic.  In tari precum SUA sau Franta, la orele pranzului, barmanii de pe plaje nu au voie sa vanda aceluiasi client mai mult de 50 de mililitri de alcool pur intr-o ora. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies