Peste 200.000 de turisti, la mare, in acest weekend. Ce au facut doua tinere ca sa prinda un sezlong la malul marii in Mamaia: "Daca eram barbati, nu reuseam"  

Data publicarii: Sambata 06 August 2016, 19:08

Cu foarte mici exceptii Romania toata s-a mutat in acest sfarsit de saptamana la mare. Oficial un sfert de milion.de oameni fericiti s-au bronzat pe litoral, unde din cauza, aglomeratiei poti, sa te consideri erou daca, prinzi un sezlong liber.

Turistii se trezesc cu noaptea-n cap pentru a gasi un loc aproape de malul marii, desi dupa extinderea plajelor avem, in plus 33 de hectare de nisip, fata de vara trecuta.

Pe aceasta plaja din Mamaia, functioneaza o singura regula: primul venit, primul servit. Nu se fac rezervari pentru sezlonguri ca in nordul statiunii, asa ca...

Turista: Ne-am trezit dis de dimineata si l-am prins ca daca vii mai dimineata il gasesti daca nu...
Reporter: Ce inseamna dimineata?
Turista: 7:30
Reporter: Mai era lume?
Turista: Multa.


Toate cele 250 de sezlonguri s-au ocupat pana la ora 9:30 chiar daca un pat se inchiriaza cu 30 de lei pe zi.

Reporter: la ce ora vin primii turisti pe plaja?
Iulian Chitan, administrator de plaja:  De la 5 jumatate venim noi si ei deja sunt, asteapta, ar trebui sa ne trezim la 4 ca sa facem fata. Vin, se bat sa prinda locuri in fata, nici nu se cazeaza, parcheaza masina si hai la plaja
 

Unii aleg aceste plaje, culmea, tocmai pentru aglomeratie.

Turist: "Am vrut aglomeratie astazi. Mai multa lume, te mai uiti la unul, la altul, mai vezi o...fata, aici e aglomerat
Reporter:  Sezlong ati gasit?
 Turist: S-au gasit colo unul, colo unul, ne-a mai dat doua cineva"

Aceste tinere recunosc ca s-au folosit de farmecul personal ca sa faca rost de doua locuri cat mai aproape de mare.

Turiste: "Noroc cu baietii astia foarte draguti care ne-au vazut doua fete singure si ne-au oferit doua sezlonguri mai aproape
Reporter: Altfel ati fi avut vreo sansa? 
Turiste: Daca eram barbati, probabil nu reuseam”

Sezlongurile sunt insa atat de aproape de mare incat turistii care se plimba pe mal, trebuie sa mearga prin apa.


Turist: "incercam sa ne facem loc, dar foarte greu dar sunt amplasate mult mai aproape de malul marii"

Chiar in spatele acestei nebunii se intind plaje neocupate de sezlonguri, pe care turistii si-ar putea aseza linistiti prosoapele sau cearsafurile.
 

In acest week-end au in statiunile noastre peste 200.000 de turisti. In topul preferintelor raman Mamaia, Costinesti si Vama Veche.

A fost o zi cu adevarat fierbinte la malul marii, de altfel meteorologii au emis o informare de canicula si disconfort termic valabila pana maine inclusiv, in sud si sud-est. Maxima la umbra a fost de 37 de grade in lunca Dunarii. Asadar a fost cel mai bine la malul marii unde turistii n-au renuntat cu una cu doua la briza incantatoare.

Din pacate pentru cei care si-au planificat weekendul urmator sa vina la festivalul Spellground, programat pe plaja dintre Constanta si Navodari, avem o veste trista: festivalul a fost anulat pentru respectarea doliului national declarat pe 13 august. Contravaloarea biletelor va fi returnata au anuntat organizatorii. La festival isi anutasera prezenta 17 artisti internationali si 44 din Romania.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies