Ce risca Radu Mazare dupa ce s-a costumat in Stefan cel Mare

Data publicarii: Luni 04 August 2014, 19:00

Radu Mazare a fost reclamat la Arhiepiscopia Tomisului pentru ca la recenta editie a carnavalului de la Mamaia si-a permis sa joace rolul unui sfant. Primarul Constantei l-a intruchipat pe Stefan cel Mare iar asta i-a infuriat pe reprezentantii ''Asociatiei parintilor pentru o educatie sanatoasa''. Acestia sunt de parere ca Mazare promoveaza turismul sexual si a asociat un ctitor de biserici cu libertinajul si promiscuitatea.

Scenele in care Radu Mazare a aparut deghizat in domnitorul Moldovei si s-a plimbat intr-un car alegoric in care erau si domnisoare imbracate sumar i-au dezgustat pe reprezentantii Asociatiei parintilor. 

"Asociatia a facut  o reclamatie catre Inalt prea Sfintitul Teodosie sa stopeze transformarea statiunii Mamaia  intr-o destinatie pentru turism sexual. Nu ne putem impaca cu ideea ca Radu Mazare s-a folosit de imaginea lui Stefan cel Mare care este un sfant pentru a promova un eveniment prin care incurajeaza libertinajul si promiscuitatea sexuala", spune Eugen Jercan, directorul asociatiei.

Primarul spune ca s-a incerat o delimitare clara intre momentul in care a fost evocata batalia de la Podul Inalt si restul evenimentului. In plus, pentru rolul de sambata seara a cerut binecuvantarea Arhiepiscopiei Tomisului. 

''Cand ne-am hotarat sa il interpretam pe Stefan Cel Mare, nu ne-am gandit ca va starni atatea pasiuni. Insa, asa cum au vazut si doamnele, a fost mai mult decat cuviincios pus in scena, nu cred ca am deranjat pe cineva. La continuarea carnbavalului nu am mai ramas ca rege al carnavalului pentru ca este un sfant", explica Mazare.

 

De altfel reprezentantii Arhiepiscopiei au confirmat informatia. 

"Inalt Prea Sfintia Sa a discutat cu primarul Radu Mazare, ne-a asigurat ca momentul istoric va fi unul decent si nu vor exista acte imorale ceea ce din ce am vazut s-a si intamplat", spune Eugen Gavrilas, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului: 
 
Peste doua saptamani, Radu Mazare il va interpreta pe Ramses al doilea. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 16°C
Modifică setările cookies