Cel mai aglomerat week-end pe Litoral. Cozi uriaşe, se stă o oră pentru a plăti nota la restaurant

Data publicarii: Duminica 12 August 2018, 08:49

Mii de români au lasat zilele acestea grijile deoparte si se bucură de vacanţă la malul mării. Este cel mai aglomerat week-end de până acum şi toate staţiunile sunt pline. 

Autorităţile estimează că sunt peste 150 de mii de turişti, aşa că este de înţeles că se formează cozi interminabile peste tot - pe drum în trafic, la beach-baruri şi restaurante. 

În Vama Veche, chiar pe plaja fierbinte, are loc festivalul de dansuri latino. Mulţi turişti s-au distrat în paşi de dans. 

Plaja este arhiplină de turişti - dornici să prindă bronzul perfect. Unii doar stau tolăniţi în linişte la soare, alţii împărtăşesc povesti, citesc sau joacă volei. 

În Vamă sunt şi mulţi străini. Unii dintre ei au prins drag de acest loc şi revin în fiecare an. 

La ora prânzului, furnicarul de la malul mării se mută la terase şi restaurante. Aşa se formează rapid cozi peste tot, iar timpul de aşteptare este în continuă creştere. 

"Am aşteptat, am cerut nota din timp ca să fim sigure că nu mai aşteptăm încă o oră”, spune o clientă. O limonadă costa 15 lei, iar un cocktail 30. Un meniu, în funcţie de buget şi de locul ales, ajunge să coste şi 80 de lei de persoană.

"E coadă peste tot gogoşi, clătite, orice. S-au cam şi scumpit. Şi autobuzul. Toată lumea încearcă să profite", explică o turistă. 

Toate pensiunile şi hotelurile din staţiune sunt ocupate. Aglomeraţie este inclusiv în zona de corturi. Unii turişti spun că se aşteptau să fie astfel, aşa că şi-au rezervat cazarea din timp.

"La noi rezervările încep de la 1 februarie, gradul de ocupare pentru week-enduri e de 80% de atunci. Acum e totul full", spune administratorul unei pensiuni.

Fiecare staţiune de la malul mării freamătă acum de turişti. Autorităţile estimează că numărul lor depăşeşte 150 de mii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 11°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 10°C
Modifică setările cookies