Cozile de cosmar ale celui mai aglomerat weekend de pe litoral, pentru care romanii au scos si 2000 de lei de persoana

Data publicarii: Duminica 26 Iulie 2015, 15:32

Cel mai vanat loc din Romania este fara doar si poate litoralul. Peste 200.000 de oameni si-au disputat aprig fiecare centimetru de nisip. Plajele au parut brodate cu oameni, disperati sa prinda tot soarele si chiar sa liciteze pentru un sezlong. In zonele exclusivite unde banii nu sunt o problema, turistii s-au lasat rasfatati in bai de spuma.

Tunurile de spuma, amplasate chiar pe plaja au fost senzatia zilei de duminica. Inclusiv plajele de fite au fost arhipline. Cei mai multi dintre clienti au venit doar pentru weekend, insa si-au dorit sa se bucure ca pentru o saptamana intreaga.

Reporter: Care este bugetul?
Turist:  Peste 20 de milioane de persoana pentru weekend

La cateva minute distanta, sudul statiunii Mamaia, pare dintr-o alta tara. Cei care nu au prins un loc pe sezlong sau pur si simplu nu au avut bani de umbrele, s-au trezit cu noaptea-n cap ca sa prinda un loc la umbra, sub putinii copaci de pe margine.

Turist: "Am urmarit din margine persoane cand au plecat la hotel si am ocupat. "
Turist: "Trebuie sa vii dimineata sa prinzi loc aici la umbra...dupa aia,  stai la panda si cand vezi ca pleaca vii tu"

Fara doar si poate a fost cel mai aglomerat weekend din sezon. Informatia este confirmata si de politisti. Pe Autostrada Sorelui au fost inregistrate 67.000 de masini in doua zile. La randul lor hotelierii au raportat oficial peste 230.000 de oaspeti.

Potrivit Federatiei Patronatelor din Turism, weekend-ul, turistii au lasat la mare, in jur de 12 milioane de euro, asa ca pentru acest weekend se anunta sume mai mari.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies