Clipe de emoție pentru 200 de copii din familii nevoiașe, care au văzut marea pentru prima dată

Data publicarii: Joi 11 Iulie 2019, 16:37

Bucurie mare pentru 200 de copii din Iaşi care şi-au văzut visul cu ochii: au plecat în vacanţă la mare.

Cei mai mulţi dintre ei nu au avut până acum această şansă, pentru că părinţii lor nu îşi permit o asemenea excursie.

Însă părintele Dan Damaschin din Iaşi, cunoscut pentru felul în care ajută numeroase familii sărmane, a reuşit să facă o minune şi să-i ducă pe litoral. Joi au ajuns în Eforie, spre încântarea celor mici, şi au făcut deja prima baie în mare!

Cei 200 de copii care s-au pregătit pentru vacanţă la mare şi-au dat întâlnire în biserica în care slujeşte părintele Damaschin. Ei au fost aleşi din familii care nu au avut până acum posibilitatea să le ofere copiiilor o vacanţă la plajă.

Reporter: „Aveţi copii care merg la mare cu părintele.”
Mamă: „Da, am cinci.”
Reporter: „Aţi reuşi să le oferiţi o asemenea excursie?”
Mamă: „Nu, că este greu de bani şi nu ne permitem. Ne bucurăm foarte mult, mai ales copiii, pentru că este o ieşire în afară, la mare, mai ales că ei nu au fost niciodată.”

Băiat: „Sper să fie o experienţă frumoasă, pentru că pentru noi este prima dată. Merg cu mama mea, cu fratele meu şi cu sora mea.”

Fată: „E prima oară când merg aici. Merg cu fraţii mei. O să mă distrez, o să fie foarte frumos.”

Reporter: „Ce ştii tu despre mare?”
Băiețel: „Ştiu că marea este albastră şi are animale în ea. Dacă mergi departe vezi balene, rechini, delfini."

Excursia copiilor pe litoral, în staţiunea Eforie, a fost posibilă şi cu ajutorul donatorilor care îl sprijină pe preotul Dan Damaschin, de la Biserica Maternităţii Cuza Voda din Iaşi. Pentru că micuţii să se bucure de o săptămână de distracţie, părintele a strâns aproximativ 40.000 de euro.

Dan Damaschin, preot: „Dorinţa mea este că toţi aceşti copii să fie cât mai fericiţi, ne-am propus împreună cu donatorii şi voluntarii să le oferim o săptămână de vis, în care să nu refuzăm nimic din ceea ce un copil crescut într-o familie normală le are acasă.”

Părintele Dan Damaschin ajută anual peste 2.000 de copii din comunele judeţului Iaşi cărora le oferă pachete cu mâncare, îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de îngrijire personală şi bani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 28°C
Constanta
Aer 28°C
Eforie
Aer 22°C
Costinesti
Aer 26°C
Neptun
Aer 27°C
Modifică setările cookies