Complexul de vile, ridicat de Ceausescu in Neptun, inchiriat in regim hotelier. Cat costa sa fii o noapte vecin cu presedintele

Data publicarii: Joi 11 Iunie 2015, 19:00

Daca vreti sa va petreceti concediul pe litoral acolo unde se distrau pe vremuri mai marii epocii de aur, mergeti la Neptun. Cateva dintre vilele luxoase, la care muritorii de rand trageau invidiosi cu ochiul prin gard, pot fi inchiriate acum in regim hotelier.

Complexul a fost construit, in anii '70, chiar pe malul marii, la dorinta lui Nicolae Ceausescu. Preturile nu sunt insa chiar la indemana oricui, dar puteti fi vecin pentru o perioada cu presedintele tarii. In oaza de liniste din padurea Comorova, la 50 de metri de mare, se afla vilele de protocol folosite de sotii Ceausescu si apropriatii lor. Cinci dintre ele au intrat in proprietate privata si sunt incluse in circuitul turistic.

Inainte de modernizare, inca mai pastrau aerul vechi al anilor 70. Acum unele au fost complet renovate si dotate cu mobilier de lux. Au chiar si lift propriu. Gradul de ocupare, in sezonul estival, este de 100%.

Agent turism: Este un apartament cu adevarat VIP, acum iesim din liftul propriu folosit doar pentru acest apartament
Reporter: Cine a stat aici?
Agent turism: Toata nomenclatura comunista, poate ca inclusiv Nicolae Ceausescu.

Cu mocheta de un alb imaculat, canapele din piele si mobila din lemn masiv, acest apartament este cerut in mod special de vedete, politicieni si oameni de afaceri. Un astfel de apartament folosit pentru protocol in vremea lui Nicolae Ceausescu este compus dintr-un dormitor, living, bucatarie complet utilata, doua bai si doua terase generoase.

Este destinat turistilor premium care isi permit sa plateasca 300 de euro pentru o noapte petrecuta aici. Plaja este la cativa pasi, intr-o zona retrasa din statiunea Neptun. Cei care aleg sa isi petreaca vacanta in vilele de aici pot fi vecini pentru o perioada cu presedintele tarii. Langa se afla resedinta prezidentiala cu plaja private. In alte vile usile, tamplaria si mobila au ramas cele de dinainte de revolutie dar au fost reconditionate.

Madalina Marinescu, agent de turism: "Tariful porneste de la 85 de euro pe noapte si poate sa ajunga la 180 de euro in varf de sezon. Se simte un pic amprenta acelor vremuri."

Complexul cuprinde si vilele Lotus, Nufarul, Trandafirul si Ghiocelul. Acestea nu pot fi insa inchiriate de turisti. Pe langa seful statului, au acces premierul, judecatorii Curtii Constitutionale si presedintii Camerei Deputatilor si Senatului.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies