Concurs de kiting in nordul statiunii Mamaia. "A fost plin de oameni! Au stat pe mal, ca la spectacol"

Data publicarii: Duminica 07 August 2016, 18:52

Norocosi au fost cei care au ales sa isi petreaca duminica pe plajele de pe litoralul nostru. Vremea a fost perfecta, iar vantul abia daca a adiat usor. Cine a ales nordul statiunii Mamaia pentru plaja, a avut un dublu avantaj: a scapat de aglomeratia din celelalte zone si a putut urmari un fascinant concurs de kiting.  

Un concurs cum rar vezi la Marea Neagra... Puterea slaba a vantului ii trimite de multe ori pe practicantii de kiting pe tarmurile altor tari, dar vremea i-a convins, de data aceasta, sa ramana pe litoralul nostru.

"A fost plin de lume, au stat aici pe mal ca la spectacol. Intr-adevar, a fost frumos", spune Catalin, organizator.

 

"Este un sport super-super tare, te tine tot timpul in forma si te solicita foarte mult", spune un participant.

 

 

De pe mal, turistii au admirat spectacolul, dar au recunoscut ca prefera confortul pernelor de plaja.

 

Aceeasi atmosfera relaxata o intalnesti pe toate plajele din nordul statiunii Mamaia. Totusi, si aici e destul de greu sa gasesti un sezlong liber. De aceea e bine sa-l rezervi dinainte. In plus, la plaja ai mai multa intimitate.

Cei mai multi dintre turistii care aleg sa isi petreaca vacanta in nordul statiunii Mamaia recunosc ca nu pleaca din zona tot sejurul.

"Este foarte confortabil, iesim din apartament, intram in restaurant si din restaurant, pe plaja, pentru un confort sporit. Nu e aglomerat deloc, lume civilizata. Eu as cheltuiesc in medie cam 250 de lei pe zi", spune un turist.

 In acest weekend, pe intreg litoralul, au fost peste 200.000 de turisti.

Cei care au petrecut numai weekendul la malul marii, au luat deja drumul casei la aceasta ora. Insa cei care se afla in plin concediu se bucura de plaja si de soarele domol de la apus. In total, un sfert de milion de turisti s-au distrat la unison in cele doua zile. Aglomeratia s-a simtit pe toate plajele.

Petrecerea celor care au mers azi-noapte in cluburi a fost intrerupta de cateva razii ale politistilor. Agentii au descins in 12 cluburi din Mamaia si au impartit amenzi in valoare de peste 100.000 de lei pentru evaziune fiscala si trafic de droguri. Oamenii legii au deschis cu aceasta ocazie si trei dosare penale celor prinsi la mare in neregula.

Urmeaza pe litoral o saptamana de pregatiri intense pentru marea zi a Marinei, sarbatorita in fiecare an, pe 15 august.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies