Cum a reactionat un roman stabilit de 17 ani la New York dupa ce a dat nas in nas cu preturile de la Mamaia

Data publicarii: Sambata 18 Mai 2013, 19:18

Pentru ca vara a venit mai devreme pe litoral, aproape 5 mii de norocosi s-au lasat toropiti de razele soarelui. Vremea a fost perfecta pentru bronz, cu 27 de grade Celsius si nu putini au fost cei care au incercat o baie in mare. Tarifele la cazare, bauturi si sezlonguri sunt inca bune si este in plina desfasurare programul "Litoralul pentru toti", cu sejururi ieftine.

La orele pranzului, pe plaja atmosfera era torida, ca de vara, si sute de turisti leneveau pe sezlonguri. Domnisoarele indraznete au incercat apa marii si ar vrea sa prinda un bronz frumos, care va starni invidia prietenelor ramase acasa.

"Deja sunt neagra si e doar a doua zi de bronz" spune o tanara.

Viorel locuieste in New York si nu a mai venit in Romania de 17 ani. A nimerit, la Mamaia, pe o plaja de lux si recunoaste ca este bulversat de ceea ce a vazut. Sta la un hotel de trei stele si recunoaste ca desi banii pentru el nu sunt o problema, preturile i se par prea mari pentru Romania.

"Atmosfera e total diferita fata de acum 17 ani. Preturile pentru persoanele care stau in Romania sunt mari" spune Viorel.

Pentru acest tanar din Tunisia - student la Farmacie - totul este insa perfect. "Soare, muzica frumoasa si fetele ...".

Cei care au ales sa stea pe nisip, departe de plajele de fite, spun ca preturile sunt acceptabile. Deocamdata.

"Anul trecut, pe vremea asta, era mult mai gol".

Aceasta tanara atrage privirile cu bronzul ei, insa recunoaste ca este unul de…Dunare.

Toata lumea este insa de acord ca punctul forte al litoralului, in acest weekend este…vremea. Astazi au fost 27 de grade, iar maine soarele va arde la fel de puternic.

Nu doar vremea i-a convins pe turisti sa vina la mare ci si preturile de…extrasezon. Cei care au venit prin programul litoralul pentru toti,  petrec un sejur de 6 zile cu preturi cuprinse intre 179 si 605 de lei de persoana, in functie de confort.

Practic, sunt cu 30- 40 la suta mai mici decat in perioada de varf. Si pe plaja preturile au ramas inca mici, de exemplu un sezlong cu umbrela si saltea costa doar 10 lei in timp ce sucurile sau berea costa intre 3 si 5 lei.

Un pat pe plaja sau un baldachin  la terasele cu pretentii costa 25 de lei iar o plimbare de 30 minute cu skijetul,  200 de lei. Si la mancare sunt inca preturi bune, de extrasezon, de exemplu cu 20 de lei puteti lua  un pranz bun, asa ca daca si vremea va fi frumoasa in continuare, aveti toate motivele sa veniti la mare. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies