Cum se distreaza turistii aflati pe litoral in acest weekend. "Stau la plaja si apoi merg in club. Dupa, iar plaja si iar club"

Data publicarii: Sambata 06 Iunie 2015, 19:03

Vantul si apa rece nu le-au stricat ziua de plaja turistilor aflati weekendul acesta pe litoral. Si-au ocupat locurile sub soare, pe sezlonguri, ca sa prinda culoare. Si s-au bucurat de ofertele de inceput de sezon estival, mai ales ca programul "Litoralul pentru toti" este inca valabil. Bucurosi de rafalele de la tarm au fost si amatorii de kiting, care s-au aventurat in valuri.

5 sezlonguri la pret de 4 - iata o oferta din Mamaia care a atras sambata grupurile de prieteni la plaja. O tanara de 33 de ani a venit la mare gata bronzata, asa ca se intretine cu sampanie si dans alaturi de doi pusti.

Tanara: "E superb, foarte frumos. E abia inceputul. Toata ziua pe plaja si diseara club."

A insotit-o la mare Andrei - un tanar care "se pregateste intens" pentru Bac. A luat o pauza, spune el, ca sa se distreze alaturi de prietenii lui.

Andrei: "Ma pregatesc de bac la mare. Mi-am luat tot ce trebuie la mare, o foaie, un pix."

Un tanar a "auzit chemarea marii" si are de gand sa se mute pe plaja vara aceasta.

Tanar: "Ce m-a atras aici? Sunetul marii. Mi-a dat mesaj. O sa mai stau la plaja pana la 8, dupa aia, club, dupa aia, iar plaja si iar club."

Beach-bar-urile i-au atras pe turisti cu bauturi colorate si cocktailuri intre 14 si 24 de lei unul. 

Barman: "Cei mai multi beau mojito, cuba libre. Cosmopolitan, preferat de doamne. S-a baut foarte mult vin, sampanie."

Marea a fost sambata mai mult privita si fotografiata. Salvamarii nu i-au lasat pe turisti sa faca baie din cauza valurilor mari. Au fost insa si cativa care au ignorat steagul rosu arborat.

Turist: "Cum e marea? Prima data e rece, dupa aceea te acomodezi. Nu am vazut ca salvamarii au arborat steagul rosu."

Florin, salvamar Mamaia: "Am arborat steagul rosu de dimineata. Valurile sunt foarte mari si dese, turistii nu prea ne asculta. Facem patrula tot la fel de des."

Vantul puternic este insa perfect pentru pasionatii de kiting.

Salvamarii vor arbora si duminica steagul rosu, care interzice scaldatul in mare din cauza valurilor periculoase si a curentilor puternici.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies