"Daca o placinta costa 3 lei, se da cu 1,5 lei. O pizza nu e 40 de lei, o avem cu 20 de lei". Turistii care cauta linistea sunt asteptati cu preturi speciale, pe litoral

Data publicarii: Sambata 17 Mai 2014, 19:32

Cei, care iubesc marea, dar prefera sa asculte sunetul valurilor si nu muzica de pe plaja, in plin sezon, s-au retras weekendul acesta pe litoral. Nu numai ca nu e aglomeratie la mijloc de mai, dar si preturile sunt avantajoase, atat la cazare, cat si la inchirierea echipamentelor, pentru temerarii care se avanta in valuri.

Partea buna a zilei de sambata a fost ca Soarele i-a rasfatat pe turisti cu 20 grade Celsius, asa ca multi s-au incumetat sa prinda primul bronz si chiar sa faca o baie scurta.

Chiar daca, de pe cer, cativa nori tineau neaparat sa ii sperie pe turistii veniti la plaja, iubitorii sporturilor nautice nu s-au lasat intimidati, si au pornit in aventura, prin valuri.

Avantajul zilelor de mai este ca preturile sunt inca mici, inclusiv la inchirierea echipamentelor.

"In plin sezon, zece minute cu scuterul costa 150 de roni, acum este 100 de roni, depinde si de scuterul pe care il inchiriaza", a spus Ionut Trifan, administratorul unui parc nautic.

Spre amiaza, sub soarele mangaietor, fetele si-au facut curaj si s-au intins pe sezlonguri, bucuroase si ca in aceasta perioada inchirierea este gratuita.

"Este foarte bine, soare, cald briza marii", a declarat o tanara.



Cei mai multi turisti au preferat sa se relaxeze privind marea, care a fost mai azurie ca niciodata.

"Iubim marea si, de ce nu, iubim si oamenii de la mare. Nu e aglomerat in primul rand si e mai curat", a marturisit o turista aflata sambata pe plaja

"Soarele este foarte bun pentru piele si, plus de asta, daca as veni in perioada lunii iulie soarele ar fi mult mai arzator", a spus o alta tanara, aflata pe un sezlong.

" Mult mai arzatoare" ar fi fost si costurile in plin sezon. Acum, chiar si gustarile au pret redus.

"Totul este la jumatate de pret. Daca o placinta costa 3 lei, se da cu 1,5 lei. O pizza nu e 40 de lei, o avem cu 20 de lei, cu 15 lei", a spus Paul Nica, administratorul unei plaje.



"Avem apartamente de doua persoane cu 39 de euro pe noapte si, pentru patru persoane, 49 de euro pe noapte. Eu zic ca sunt foarte ok pentru perioada asta", a spus Razvan Istrati, operator de turism.

Pana la jumatatea lunii iunie, preturile vor fi reduse la cazare, prin programul "Litoralul pentru toti". Daca va fi vreme buna, cateva zile pe taarmul marii de turcoaz ar fi evadarea perfecta.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies