Delta Dunarii, destinatia perfecta pentru un Paste sau 1 Mai reusit. Cat trebuie sa scoata romanii din buzunar

Data publicarii: Marti 01 Aprilie 2014, 20:34

Vacanta de Paste sau de 1 Mai are toate sansele ca de anul acesta sa fie una de neuitat, daca alegeti ca destinatie Delta Dunarii.

A venit primavara in acest colt de rai cu zone neatinse de civilizatie. Ecosistemul unic in Europa a inceput sa prinda culoare, iar momentul este prielnic pentru ca turistii sa descopere lucruri nemaivazute.

Cazarea costa intre 40 si 70 de euro pe noapte.

Rasarit de soare, pelicani, nuferi delicati: Delta Dunarii incepe sa vibreze odata cu incalzirea vremii. Portul din Tulcea este plin de ambarcatiuni pregatite sa preia turistii care vor sa-si petreaca aici zilele libere de sarbatori.

Pentru o excursie de 4-5 ore platiti aproximativ 100 de lei de persoana. Navele rapide sunt mai scumpe: in jur de 250 de lei de persoana, insa ajungeti mai usor la Mila 23 ori intr-un loc fabulos: Padurea Letea.

Primii care sosesc pe fluviul magic sunt iubitorii de pasari salbatice.

Mihai Giurgiuveanu, transportator Delta Dunarii: "Sezonul de vara in Delta Dunarii incepe de la 1 aprilie pentru ca in acest timp pasarile revin in Delta, isi fac cuibul si este un moment prielnic pentru pasionatii de birth waching."

Sa nu uitam insa de savoarea pe care o au bucatele traditionale. Este vestit borsul de peste facut la ceaun pe un foc domol de lemn de fag.

Iar daca va prinde seara pe canalele din Delta, o noapte de cazare la o pensiune va costa 150 de lei cu toate mesele incluse. Cei care vor sa stea la hotelurile de trei si patru stele vor plati intre 45 si 75 de euro. Totusi, autoritatile din Delta Dunarii va atrag atentia ca incepand de la 1 aprilie a inceput prohibitia pentru anumite specii. 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 11°C
Constanta
Aer 11°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 11°C
Neptun
Aer 11°C
Modifică setările cookies