Doi nemti fac inconjurul lumii intr-un camion de armata. Un popas la Mamaia i-a facut sa-si schimbe parerea despre Romania

Data publicarii: Luni 08 Iunie 2015, 22:06

Doi soti din Germania au pornit in aventura vietii lor. Calatoresc in jurul lumii intr-un camion de armata, pe care l-au transformat in casa.

Si-au propus sa isi petreaca urmatorii 5 ani pe soselele din intreaga lume cu destinatia finala: China. Zilele acestea au poposit intr-un camping din Mamaia si spun ca le place atat de mult la noi incat vor merge cateva zile si in Delta.

Imbracat in frac si cu joben domnul Dieter isi prezinta mandru camionul. Asa a plecat din Germania, acum sapte luni, impreuna cu sotia si cu cel mai bun prieten al lor, catelul Baloo.

Neamtul da de inteles ca la 63 de ani a simtit nevoia unei schimbari mai ales ca a iesit la pensie. Asa ca si-a vandut vila cu etaj si cu o parte din banii obtinuti si-a cumparat camionul blindat, folosit acum cateva decenii in armata.

Cei doi soti au vizitat pana acum 11 tari, dar nici gand sa se opreasca.

Dieter Ludecke: "In Germania avem o casa mare. Nu este buna. Curatenie, curatenie, curatenie si nu mai ai viata!"

Oricine i-ar putea invidia pe acesti oameni care au pornit intr-o calatorie de 5 ani in jurul lumii. Dupa popasul de la Mamaia vor porni spre Rusia, iar la final vor sa ajunga in China.

Cei doi nemti recunosc cinstit ca nu aveau o parere foarte buna despre tara noastra, insa totul s-a schimbat odata ce au ajuns aici.

Dieter Ludecke: ''Romania nu are o imagine buna in Germania. Dar e o imagine falsa. Romania este foarta curata, iar oamenii sunt minunati."

Dieter si Brigitte spun ca au fost cuceriti inclusiv de bucatele romanesti.

''Turcia nu este pentru noi: pui, pui, si iar pui! Mancarea din Romania, in schimb, este foarte buna. Mai ales micii!", spun cei doi.

De la Mamaia, turistii germani vor sa mearga in Delta, dar si la manastirile din Bucovina.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies