Eforie si Costinesti, statiunile unde distractia e garantata cu bani putini. Preturile celor mai populare feluri de mancare de pe litoral  

Data publicarii: Marti 16 August 2016, 19:17

Daca vreti mergeti la mare in aceste zile, cu bani putini, cele doua Eforii si Costinestiul sunt statiunile potrivite. Cautati cazare la vile si pensiuni.

Daca nu sunteti pretentiosi, puteti gasi camere si la 100 de lei pe noapte sau chiar mai putin. Iar pentru mancare alegeti autoservirile: reduceti bugetul cu cel putin 30%.

Eforie Nord, ora pranzului. Turistii lasa plaja in urma pentru a-si potoli foamea. Unii aleg varianta clasica: hamsiile, 5 lei portia sau shaorma care insa nu mai este demult cea mai ieftina varianta. Costa in functie de marime 12 sau 14 lei.

Asa ca multi turisti aleg varianta autoservirii. Gasim una chiar pe plaja, unde este o coada considerabila. Turistii aleg in special meniurile care costa in jur de 14 lei.

Un alt loc din centrul statiunii ofera carnati, 11 lei portia de 2 bucati, varza calita, 4 lei si gulas, 12 lei , preparat dupa o reteta din Ardeal. Dar si ciolan cu cartofi la 17,5 lei.

In centrul statiunii, gasim o autoservire care a amenajat un sector doar cu peste.

"Reporter: Cate zile stati?
Turist: 7 zile
Reporter: E si mai ieftin decat la Mamaia?
Turist: E mai ieftin
Reporter: Cat cheltuiti intr-o zi pe mancare?
100 de lei la restaurant ne-ar costa cu 50 de lei mai mult."


Si cand vine vorba de cazare, puteti face economie la Eforie. Tarifele sunt in aceasta perioada la jumatate fata de Mamaia, la particulari.

Mergem mai departe spre statiunea preferata de tineri, Costinesti, care este foarte aglomerata. Pe strada principala, in orice moment al zilei, este ca la miting.

Cea mai mare aglomeratie este la fast-food. Gasiti hamsie cu 5 lei, hamburger cu acelasi pret sau hot dog cu 3 lei. Iar o felie de pizza costa 5 lei. Comerciantii au avut o idee ingenioasa si vand la toneta midii pane, 7 lei sau inele de calamar la acelasi pret.

Cand vine vorba de cazare, la Costinesti gasiti camere libere peste tot. O camera in Costinesti costa intre 100 si 200 de lei pe noapte.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies