Hotii de pe litoral si-au specializat tehnicile. Cum fura prin "metoda betivul"

Data publicarii: Duminica 13 Iulie 2014, 18:34

Litoralul romanesc este plin, in aceasta perioada, dar nu doar de turisti. Hotii sunt si ei acolo si pandesc orice moment de neatentie. Vin cu metode noi de la an, asa ca oricine le poate cadea victima. Infractorii se cazeaza la hotel, fac duplicate la chei pentru a intra in camerele altora sau pur si simplu escaladeaza  peretii. Daca sunt cumva prinsi, joaca teatru si se prefac ca au exagerat cu bautura.

Ei vara nu dorm. Sunt hotii care se aduna pe litoral cu sutele si stau la panda ca niste ulii. La Mamaia, de exemplu, se uita dupa masinile parcate, in care oamenii isi lasa telefoanele mobile, genti si aparatura electronica. Neglijenti, unii uita de preventie si pe plaja, acolo unde pericolul poate fi si la 2 metri de tine. Politistii care patruleaza le reamintesc ce trebuie sa faca pentru a avea parte de o vacanta linistita.

Nu va ganditi ca bunurile din camerele de hotel sunt in siguranta. Usa lasata deschisa la balcon poate fi o tentatie pentru hoti. Escaladeaza foarte usor, intra in camera, fura toata bunurile si pleaca apoi nestingheriti.

De la un geam, se vede o borseta: "E dechis si nu raspunde nimeni. Aici poate intra oricine", avertizeaza o politista.

"S-a intamplat anul trecut sau acum doi ani. Au prins un hot. Era pe scara de incendiu", povesteste un turist.

Nu doar unul, ar spune agentii, care an de an au de-a face cu astfel de personaje. "Infractorii patrund cu incredere in camera si, daca sunt prinsi, spun ca au gresit si ca au consumat bauturi alcoolice. Un barbat, dupa ce se caza, facea duplicate de la chei, ulterior revenind si sustragand bunuri din acestea", spune Bogdan Paduraru - purtatorul de cuvant al IPJ Constanta.

De la inceputul sezonul estival si pana acum, politistii au prins 20 de infractori pe litoral.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies