Topul obiectelor furate de turiști de pe litoral. Tânăr prins cu pilota în bagaje

Data publicarii: Joi 25 Iulie 2019, 19:26

La sfârșitul vacanței, unii turiști mai strângători nu pleacă de la hotel cu mâna goală. Cel puțin 10 la sută iau acasă prosoape, telecomenzi, tacâmuri sau chiar ghivece de flori.

Pe litoralul nostru, unii fură și saltelele de pe șezlonguri. Deși au pagube de zeci de mii de euro, reprezentanții hotelurilor nu depun plângeri împotriva acestor turiști.

Saltelele de pe şezlonguri dispar mai ales în weekend, când plajele sunt pline, iar administratorii nu îi pot urmări pe toţi vizitatorii.

Răzvan Chițan, administrator plajă: „Se întâmplă că unii oameni să mai plece cu salteaua, să confunde între a închiria un şezlong şi a cumpăra. Cu umbreluţele mici se mai întâmplă să… Cumva le Iau acolo, jos, şi să facă că uită, că nu e a lui şi pleacă cu ea. Scrumierele sunt de ordinul sutelor. Acum am încercat să luăm coşuri de tablă, să vedem dacă le mai fură şi pe alea.”

În hoteluri, paguba este şi mai mare. Potrivit unor studii realizate de platformele Tripadvisor.com şi Hotelguru.ro, cel puţin 10% dintre turişti iau la finalul vacanţei măcar un obiect din cameră.

Prosoapele sunt cele mai furate, apoi tacâmurile şi telecomenzile.

Sebastian Puznava, manager hotel 3 stele: Un trend nou, anul acesta, am văzut că pleacă direct cu pilotele. Vorbind cu ai mei colegi din recepţie, le-am spus să fie mai atenţi la chek-out, să vadă o persoană care are un bagaj mai voluminos. Și, din păcate, l-a nimerit chiar pe turistul care eliberase camera de pe etajul 9 şi a spus că a luat-o ca amintire.”

Lahme Bolat, manager hotel: „Noi întotdeauna suplimentăm. Chiar în mijlocul verii, suplimentăm pe partea de lenjerie, prosoape iar la tacâmuri e a treia oară când cumpărăm.”

Angajaţii hotelurilor încearcă să limiteze fenomenul.

Răzvan Dobre, manager hotel 4 stele:
„Avem o procedură puţin mai riguroasă de chek-out, cu verificarea mai atentă a camerei, însă mai sunt clienţi care vor să plece cu mici suveniruri. Le oferim posibilitatea de a le cumpăra la recepţie.”

Şi din baruri dispar obiecte.

Denis, barman: „În primul rând sunt scrumierele pentru ţigările electronice, apoi sunt paharele şi chestiile care sunt micuţe.”

Aceleaşi studii mai arată că mai puţin de 1% dintre turiştii chestionaţi au recunoscut că au plecat acasă cu obiecte din camerele de hotel.

Turist: „Doamne fereşte aşa ceva! Nu se poate. Ruşine mai mare ca asta... nu există aşa ceva! Nu se poate aşa ceva!”

Reporter: „Ce părere ai despre cei care pleacă cu suveniruri?”
Turist: „Oameni fără caracter!”


Trei sferturi dintre hotelierii care au participat la studii au mărturisit că săptămânal prind cel puţin un turist cu lucruri luate din camerele pe care le-au închiriat.

 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies