Fara nisip, dar cu apa de culoarea smaraldului. Satul cu sub 50 de locuitori care ascunde o comoara pe litoralul Marii Negre

Data publicarii: Joi 16 Iulie 2015, 18:59

Saptamana a ajuns la final asa ca, daca dorul de valuri nu va da pace, va recomandam un loc desprins din albumele de fotografie. Foarte aproape de Vama Veche, in Bulgaria, am descoperit un tarm al Marii Negre diferit de al nostru. Este plin de stanci, lipseste nisipiul, insa apa are culoarea smaraldului. Pare neprimitor pana cand gasiti drumul de acces, dar odata ajunsi acolo o sa fiti fascinati.

Intr-un sat izolat, cu mai putin de 50 de locuitori, dam peste un tarm cu stanci uriase, o apa limpede ca de cristal in care vietatile marine pot fi urmarite in toata splendoarea. Este locul perfect pentru cliff jumping- un  sport extrem, pe care il experimenteaza din ce in ce mai multi romani.

Faleza rosiatica, pietroasa, plina de grote, potrivita pentru amatorii de escalada este cautata de turistii care vor sa se desprinda pentru cateva zile de banalul cotidian. 

Intr-un loc retras pe o patura de scoici sfaramate la doi pasi de mare i-am gasit si pe acesti tineri din Calarasi. Si-au lasat acasa telefoanele si au luat cu ei doar corturile si strictul necesar pentru o escapada in natura.

 "Ca in mijlocul pustietatii. Ma simt bine cum ar zice orice roman care ar veni aici. Separat de lume de orice ingrijorare, de tot. "

Pentru ca in zona nu exista plaje, turistii care isi intind prosoapele direct pe piatra dar nu par deranjati.

Locul este cautat in special de amatorii de senzatii tari pentru ca de aici de stanci, curajosii sar direct in mare de la inaltimi ametitoare. Este o liniste absoluta nu auzi decat vantul care iti suiera prin urechi si valurile.

O mare tentatie a locului sunt si pesterile sapate de valuri insa ascund anumite capcane.

„Am vrut sa dormim intr-o pestera. E acolo o pestera in care se poate dormi, dar ne-a zis cineva ca sunt serpi si am zis ca nu e o idee buna”, spune un turist.

In zona au aparut si cateva pensiuni iar pe mal se construieste un hotel cu un restaurant la inaltime. 

Ca sa ajungeti la Tyulnevo, treceti granita la Vama Veche,  si indreptati-va spre Shabla, adica 39 de kilometri. De acolo, urmati directia Kavarna, iar un indicator, va indruma imediat catre sat.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies