Festivalul Antic Tomis a ajuns la cea de-a treia editie. 3.000 de turisti au privit luptele dintre "daci" si "romani"

Data publicarii: Sambata 30 August 2014, 09:06

Camp de lupte intre daci si romani, in asta s-a transformat vineri seara Parcul Tabacariei din Constanta. Aici are loc cea de-a treia editie a Festivalului Antic Tomis.

Scenele ce pareau desprinse din filmele istorice - cu arme reale, si armuri grele de zeci de kilograme - i-au fascinat pe turisti. Parcul Tabacariei din Constanta parea vineri seara un camp de batalii intre daci si romani. Inarmati cu sabii din fier, soldatii s-au infruntat pe viata si pe moarte.

"Facem ca lupta sa fie privita cu interes si sa creada ca e reala. Noi, spre deosebire de alte tari, folosim arme din fier si, sigur, se pot intampla si accidente", a spus un luptator.

De data aceasta nu au existat accidente, deoarece luptatorii profesionisti au fost extrem de bine pregatiti si au fost protejati de armuri grele: "Am o armura combinata. Solzi, doar regii si-o permiteau. Solzii sunt contra sagetilor si inelele, partea de camasa rezista la taiere".

Inainte de razboi, soldatii au facut demonstratii tactice si antrenamente militare.

Peste 3.000 de turisti au privit scenele cu sufletul la gura. Cei mai incantati au fost copiii.

Cea de-a treia editie a Festivalului Antic Tomis continua pana duminica. Sambata seara, luptatorii vor defila si ei alaturi de carele alegorice de la ultimul carnaval al verii.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 13°C
Constanta
Aer 13°C
Eforie
Aer 14°C
Costinesti
Aer 13°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies