Festivalul Antic Tomis. Lectie de istorie pe litoral: "Soldatii" daci si romani au defilat pe faleza statiunii Mamaia

Data publicarii: Duminica 30 August 2015, 09:45

Dacii si romanii au cucerit sambata noapte statiunea Mamaia. Au defilat cu zecile pe faleza de la Cazinou si i-au fascinat  pe privitori cu costumele si sabiile desprinse parca de pe Columna lui Traian. Turistii au imortalizat momentele prin mii de fotografii, iar apoi au asistant la o piesa de teatru antic, pusa in scena de actorii din Constanta.  

Zeci de soldati daci si romani au defilat sambata noapte pe faleza din statiunea Mamaia. Admirate si fotografiate de turisti, costumele au fost  piesa de rezistenta. Misiunea nu a fost insa tocmai usoara pentru cei care le-au purtat.

Actor: "Este o camasa de zale tip celtica, rezistenta impotriva taieturilor. Are 7 kg si jumatate. Cat cantareste sabia? 2 kg jumate."

Unii tineri din Alba Iulia au facut senzatie mai ales printre doamne.

Tineri: "Noi suntem "Ludus Apulencis" de la Alba Iulia. Sunt Uvald, Flama, Crixus si Adrianos, 4 gladiatori. Am venit la dvs. la Festivalul Tomis. Speram sa va bucuram privirile."

Tanar: "Sunt Maris, capetenia dacilor de la Apullum si am venit aici impreuna cu prietenii mei din apullum cu romanii din legiunea a 13-a."

Pentru privitori, a fost o veritabila lectie de istorie.

Turist: "Am vazut si dacii si romanii, foarte frumos, este un exemplu din istoria noastra un moment interesant."

Dupa defilarea dacilor si romanilor, turistii au fost poftiti la teatru: Antigona de Sofocle! Evenimentele de la Mamaia fac parte din Festivalul Antic Tomis, aflat deja la a patra editie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 19°C
Constanta
Aer 19°C
Eforie
Aer 18°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 20°C
Modifică setările cookies