Ghidul Patriarhiei pentru creştinii aflaţi pe Litoral. "Ia cu tine mătănii pentru plimbările pe malul mării"

Data publicarii: Miercuri 24 Iulie 2019, 18:53

Un ghid cu recomandări pentru creştinii ortodocşi aflaţi, în vacanţă pe Litoral, publicat de agenţia de ştiri a Patriarhiei Române, stârneşte numeroase controverse. Potrivit ghidului, credincioşii ar trebui să citească rugăciuni cât stau la soare şi să aibă la ei mătănii. 

Micul ghid al creştinului în vacanţă la mare conţine opt învăţături pe care crediciosii ar trebui să le urmeze între două sedinţe pentru un bronz perfect. Ortodocşilor le este recomandat să ţină zilele de post şi să aibă la ei un şirag de mărgele sfinte atunci se plimbă pe nisip. Dacă stau la soare nu ar strica să citească lecturi duhovniceşti şi să privească doar spre lucruri care "zidesc sufleteşte" - spun autorii lucrării. 

Ghidul creştinului în vacanţă la mare este distribuit deocamdată pe internet - unde a strâns câteva zeci de comentarii. Pe plajă, turiştii în costum de baie considera recomandările bisericii uşor.. exagerate şi au alte preocupări - chiar dacă unii se afişează cu cruci mari la gât.

Pe de altă parte Arhiepiscopia Tomisiului a pregătit şi o biserică, în centrul staţiunii Mamaia.
 
"Turiştii care vin în Mamaia să rămână creştini şi în concediu, adică să nu uite de rânduielile de post. Şi la hoteluri sunt bucate de post. De asemenea, să-şi ţină rânduiala de a veni în duminici şi sărbători la sfânta biserică. Aici se va face slujbă zilnic. Sufletul nu intra în vacanţă niciodată”; spune IPS Teodosie.
 
Pe litoral, găsiţi lacase de cult în Eforie, Costineşti, Neptun şi Vamă Veche.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 13°C
Modifică setările cookies