Un cântăreț a provocat haos la Mamaia. Elicopterul cu care a venit a făcut pagube la sol

Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2018, 12:21

S-au scurs clipe tensionate, sâmbătă seară, la aterizarea unui elicopter într-o parcare din Mamaia. La scurt timp după ce aparatul de zbor a ajuns la sol, o rafală de vânt a ridicat efectiv elicopterul şi doar reacţia promptă a pilotului a dus la evitarea unei tragedii. 

Aterizarea a făcut ca în jur să fie azvârlite plăci de rigips, iar un taximetrist a fost lovit.

Aparatul de zbor, un elicopter Airbus Colibri, a fost închiriat de reprezentanţii unui club din nordul staţiunii Mamaia pentru a aduce un cântăreț.

În jurul orei 16.30, elicopterul a ajuns în faţa clubului, spre uimirea clienţilor care au fost acoperiţi de un nor de praf.

Un taximetrist care a vrut să privească momentul aterizării a fost lovit de bucăţi mari de rigips luate pe sus, iar praful spulberat  i-a învăluit pe toţi cei din jur. După aterizare a urmat încă un moment de panică. Când angajaţii clubului au venit să preia invitatul, elicopterul a fost lovit de o pală puternică de vânt care la acea oră bătea cu 45 - 50 de km pe oră. 

Cântărețul şi ceilalţi pasageri au coborât speriaţi. Compania care deţine elicopterul susţine că zborul şi aterizarea au avut aprobare. Aparatul de zbor ar fi trebuit să aterizeze pe heliportul construit special pe unul dintre cluburi. 

Sandi Oprişor, pilot elicopter: ”Vântul bătea dinspre mare, s-a turbionat în spatele clădirii şi elicoperul a fost umflat de vânt şi asta s-a întâmplat. L-am pus rapid la loc, nu a fost nicio problemă, după care am luat hotărârea de a nu mai continua să facem zboruri în acea locaţie, fiind curenţi puternici care nu permiteau să continuăm activitatea aşa cum a solicitat clientul. Mai trebuia să facem două trei intrări.”

Pilotul are 30 de ani de experienţă, a stat la manşa migurilor şi a participat la evenimente aeronautice de acrobaţie. De aceea a reuşit să stăpânească situaţia.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 12°C
Constanta
Aer 12°C
Eforie
Aer 13°C
Costinesti
Aer 12°C
Neptun
Aer 12°C
Modifică setările cookies