Hotelierii de la mare isi calculeaza castigul de la turisti si pierderile dupa furturi. Cat de "bun" a fost sezonul pentru hoti

Data publicarii: Miercuri 17 Septembrie 2014, 18:30

Pe langa incasarile din timpul sezonului, multi hotelieri de pe litoral isi calculeaza acum si pierderile provocate de hoti. In fiecare vara, camerele sunt pradate de indivizi care, in cele mai multe cazuri, reusesc sa fuga. Este si cazul unui incident filmat in statiunea Mamaia. Fara prea mult efort, un barbat a luat dintr-o receptie o importanta suma de bani. 

Furtul a avut loc intr-un hotel de trei stele din centrul statiunii Mamaia. Ceasul arata  5:00 dimineata. Individul, imbracat lejer si cu ochelari de soare, putea trece usor drept turist. Camerele de luat vederi l-au surprins cand a intrat intr-o incapere a carei usa era deschisa.

Pret de jumatate de minut a cautat lucruri de valoare. A Incercat mai multe usi inchise, semn ca turistii erau in camere. Aparitia unei menajere l-a facut pe hot sa renunte, insa norocul i-a suras la receptie, unde a profitat de lipsa angajatei si a furat 2.600 de lei.

Catalin Matei, administrator hotel: "Receptionera era la toaleta. Dupa ce s-a intors de la toaleta, a observat lipsa unei sume de bani si curios era ca nimeni nu intrase in receptie."

Proprietarii de hoteluri de pe litoral n-au avut timp sa se plictiseasca toata vara. Vasile Puscas, administrator hotel: "Ei incearca sa fure in special telefoane mobile, laptopuri, portofele si asa mai departe..."

Carmen Serbanescu, ofiter de presa IPJ Constanta: "In principal, aceste fapte au fost cauzate pe fondul neglijentei turistilor care si-au lasat geamurile deschise."

Numai in statiunea Mamaia, in acest sezon, a fost raportat cel putin un furt la trei zile.
 

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 15°C
Constanta
Aer 15°C
Eforie
Aer 15°C
Costinesti
Aer 15°C
Neptun
Aer 15°C
Modifică setările cookies