Hotii de pe litoral nu se tem sa ii jefuiasca pe turisti noaptea in timp ce dorm. Prin ce trec tot mai multi romani

Data publicarii: Joi 06 August 2015, 16:47

Atentie, turisti! Daca mergeti in vacanta pe litoral, luati-va toate masurile de siguranta pentru ca hotii va pot prada chiar in camera unde sunteti cazati, in timp ce dormiti.

Li s-a intamplat mai multor turisti din Eforie Sud care au ramas fara bani, telefoane si laptopuri. Cu un tupeu fantastic, hotii au intrat peste ei, noaptea, si au actionat repede si discret, astfel ca bietii oameni nu au auzit nimic. Dimineata cand si-au dat seama, au anuntat politia insa deocamdata infractorii sunt inca in libertate.

O doamna, de exemplu, a traversat toata tara, impreuna cu sotul si fetita de 5 ani, pentru a petrece o saptamana la Eforie Sud, la o pensiune de langa mare. Este prima vacanta pe care o petrece pe litoralul romanesc in ultimii 15 ani, iar amintirile cu care va pleca de aici sunt, cu siguranta, de neuitat. Femeia dormea linistita in camera, alaturi de familie cand a fost pradata. Sotul ei s-a culcat in jur de ora 3 asa ca furtul a avut loc, cel mai probabil, inainte de rasarit.

"Banii nu mai erau, erau in rucsacul fetei asezati toti in jur de 3 mii de lei. Jos, langa pervaz, era laptopul pus pe o geanta si acela a disparut si doua telefoane mobile puse la incarcat pe pervaz. Ne-am alarmat foarte tare, am chemat politia. Noi eram in camera toti trei noaptea intre 3 si 5 s-a intamplat", povesteste femeia pagubita.

Paguba totala se ridica la 10 mii de lei insa dincolo de partea materiala femeia recunoaste ca a suferit o trauma in urma careia cu greu isi va mai reveni.

O turista - prietena de familie - care era cazata in camera alaturata, s-a trezit in toiul noptii si a vazut usa intredeschisa la vecinii ei, dar nu i-a trecut nicio clipa prin minte ca s-a intamplat ceva rau.

"Ne-am speriat si noi ca suntem camera langa camera. Am venit in concediu sa ne simtim bine si tot concediul nostru suntem stresati si obositi si nu mai e concediu. Cu greu mai putem dormi si mi-e frica, incuiem usile, inchidem geamurile tot timpul, daca se aud pasi sarim din pat sa vedem daca e ceva."

Aceeasi metoda de furt, o alta pensiune - situata pe aceeasi strada. Un etaj intreg a fost luat la rand de hoti. Cei mai multi turisti dormeau cu usile neincuiate.

Politistii au inceput cercetarile dar deocamdata fara niciun rezultat. Intre timp, hotii au mai adunat ce au gasit si intr-un camping din apropiere.

In urma cu o saptamana, politistii au reusit sa-l prinda pe unul dintre hotii care actiona in Vama Veche. Individul ii prada pe turisti pe plaja sau in camerele de hotel. Mandru de loviturile lui, ii trimitea poze cu prada iubitei din Italia. Fotografiile sunt facute intr-una dintre cele mai bune pensiuni din Vama - de unde l-au ridicat autoritatile.

Politistii ii avertizeaza pe turisti sa fie precauti, sa inchida cu cheia usile camerelor, si sa-si puna lucrurile valoroase in locuri sigure- cel mai bine intr-un seif, aflat fie in camera, fie la receptie.

Cele mai multe furturi au loc in Mamaia si in Vama Veche- statiuni care sunt si cele mai aglomerate din sezon.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 21°C
Constanta
Aer 21°C
Eforie
Aer 20°C
Costinesti
Aer 20°C
Neptun
Aer 19°C
Modifică setările cookies