Iahtingul, sportul care le da copiilor curaj si incredere in sine. Cat trebuie sa scoata din cont parintii

Data publicarii: Sambata 26 Aprilie 2014, 20:25

Iahtingul, sportul elegant prin care un temerar se avanta pe apa, intr-o ambarcatiune rapida, cu vela, are tot mai multi adepti in randul romanilor. E adevarat ca un echipament complet poate ajunge pana la cateva mii de euro, insa pasionatii acestui sport spun ca nimic nu se compara cu sentimentul de zbor pe apa si cu libertatea absoluta pe care o ai in larg.

In Romania, iahtingul de performanta se practica pe lacurile din Constanta si pe Herastrau, unde a avut loc si un concurs, sambata. Acest sport pe apa, ce presupune dibacie si curaj, atrage din ce in ce mai multe persoane, in special copii.

Reporter: "Cum e vremea?"
Sportiva: "Totul este greu dar daca ai concentrare si esti atent, mergi bine."

"Ajung sa gandeasca si sa anticipeze orice miscare, sa-si dezvolte simtul tactic, tehnic. Trebuie sa isi coordoneze manutele, picioarele, privirea, pozitia, ai foarte multe lucruri la care trebuie sa fii atent", a declarat unul dintre antrenori.

E adevarat insa ca iahtingul implica niste costuri serioase, de la barca, vela si pana la echipamentul de protectie, care costa " intre 3 mii si 7 mii de euro, pentru o barca, depinde de performante si de vechimea ei", dupa cum a dezvaluit un pasionat.

"Am barca mea si ma sprijina parintii", a marturisit o tanara.

 Cei care isi permit sa investeasca in iahting, spun insa ca aventura merita fiecare banut, iar pe copii ii ajuta sa se dezvolte aromnios, si sa capete indrazneala si incredere in fortele proprii.

Mama: "Lucrul cel mai important e ca iau decizii pe barca. De cand a inceput acum doi ani se simte, acasa, la scoala, are multa incredere in el."

Romania are chiar si campioni la concursurile europene de iahting. Iar cine nu isi permite sa investeasca in barca si echipament, se poate inscrie la cluburile de profil din tara, cu o taxa de 200 de lei pe luna.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 14°C
Constanta
Aer 14°C
Eforie
Aer 12°C
Costinesti
Aer 14°C
Neptun
Aer 14°C
Modifică setările cookies