Tornadă filmată în largul Mării Negre. VIDEO

Imagini spectaculoase au fost suprinse, marți, în largul Mării Negre, în timpul unei furtuni: echipajul unui elicopter a filmat un vârtej de aproape 600 de metri înălţime, asemănător unei tornade. Potrivit pilotului, uriaşul fuior s-a ivit din nori la circa 20 de mile de ţărm, în dreptul staţiunii Eforie.

Imaginile au fost suprinse în jurul orei 11.00 de echipajul unui elicopter care face transportul echipajelor de la aeroportul din Tuzla până la platformele petroliere. În dreptul staţiunii Eforie Nord, la 20 de mile de ţărm, pilotul a observat norii înspăimântători şi a început să ocolească furtuna.

În timpul zborului, echipajul a surprins un vârtej de aproximativ 600 de metri înălţime. Furtuna din largul mării şi fuiorul au durat mai bine de 10 minute potrivit martorilor. Meteorologii din Constanța au văzut imaginile şi susţin că fuiorul filmat întruneşte toate condiţiile pentru a fi numită tornadă.

De asemenea, o altă situaţie asemănătoare a fost înregistrată tot în judeţul Constanța, însă în acest caz a fost doar un început de tornadă.

Sudul judeţului Constanța s-a aflat marți sub cod portocaliu de ploaie.

Vremea si starea plajelor

Mamaia
Aer 3°C
Constanta
Aer 3°C
Eforie
Aer 1°C
Costinesti
Aer 1°C
Neptun
Aer 1°C